Apollo – svetlosni bog među tuševima

Kupatilo je, bar se tako čini, u poslednje vreme “pretrpelo” najviše inovacija.

I to ne samo kada je keramika ili nameštaj u pitanju. Iz dana u dan dobijamo sve više i više informacija o unikatnim kadama i tuševima koji svojim domaćinima obećavaju uživanje nalik onom u spa ili wellness centru.

Apollo tuš je jedan od tih inovatnih proizvoda koji vas na prvi pogled može malo zbuniti, jer nije lako razumeti njegovu dvostruku prirodu – onu koja istovremeno zrači i svetlošću i vodom.

Da, dobro ste čuli. Baš kao što je u klasičnoj mitologiji Apolon bog Sunca (pa samim tim i svetlosti i toplote) koji se rodio u vodi, tako su upravo ova dva elementa integrisana u simboliku sprave čiji je cilj da doživljaj tuširanja načini prosto božanstvenim.

Nijedna od funkcija Apollo-a ne dominira sama za sebe, naime radi se o lampi koja je istovremeno i glava tuša. Kolekcija se sastoji od jednog zidnog i dva plafonska elementa. Najznamenitiji komad, zidni element, napravljen je od livenog mesinga u obliku slova “Y” i rezultat je pažljivog promišljanja o arhitektonskom aspektu sistema proizvoda za tuširanje, u kom su tri grane za fiksiranje vodene svetlosti zamišljene kao podjednaka celina.

Tehnološki aspekt takođe igra fundamentalnu ulogu u čitavom ovom projektu prvenstveno zato što je omogućio punu primenu prvobitne ideje, posebno sa stanovišta minijaturizacije komponenata. Glave za tuširanje su inače opremljene mlaznicama najnovije generacije.

Apollo vas zaista poziva da razmazite sebe pri svakom novom tuširanju stvarajući opuštajuću intimnu atmosferu. Ne čudi što ga već nazivaju “neponovljivim holističkim iskustvom” koje zadovoljava više čula odjednom i koji bi svaki dom trebao da priušti sebi.

Izvor: antoniolupi.it

Povezane teme