Motorola Edge 50 Pro: minimalistički pametni telefon vredan pažnje

Proizvođači pametnih telefona danas sve više shvataju koliko je dizajn važan za uspeh proizvoda, posebno njegov izgled i materijali od kojih je napravljen.

Međutim, neki od njih ponekad preteruju s tim znanjem. Viđali smo telefone sa vrlo upadljivim i blistavim dizajnom koji agresivno privlače pažnju, posebno ističući kamere kao ključnu karakteristiku. Dizajn pametnih telefona je trenutno veoma dinamičan i ponekad može biti previše živopisan, pa se može javiti želja za nečim jednostavnijim ali estetski prijatnim.

To je ona vrsta minimalističke lepote koju Motorola, čini se, donosi sa novim Edge 50 Pro, ali on je srećom više od samo lepog lica, posebno za telefon srednje klase. Iskreno govoreći, dizajn Motorola Edge 50 Pro možda vam izgleda poznato, posebno ako ste pratili glavne igrače na tržištu u poslednje dve godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babil (@babil.i.k)

Još 2022. godine smo videli OPPO Find X5 Pro, koji je doneo osvežavajući pristup dizajnu u tom trenutku. Ono što razlikuje ovaj novi ulazak Motorole od pomenutog modela je to što su poleđine napravljene od jednog neprekidnog lista materijala bez preloma u odnosu na ostatak panela.

Ova karakteristika daje Motorola Edge 50 Pro glatku i uglađeniju estetiku, posebno jer se kamere elegantno naginju prema gore umesto da budu sakrivene unutar metalnog kućišta. Osim sočiva kamere i prepoznatljive rupice za Motorola "logo šišmiša", zadnja strana telefona je prilično čista, ali istovremeno privlačna, što je odgovor na sveprisutan trend minimalističkog dizajna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Motorola India (@motorolain)

Motorola je takođe obratila pažnju na materijale koje koristi za ovaj telefon, uključujući meku vegansku kožu i biserni acetat koji iznenađujuće dobro izgledaju, posebno za telefon srednje klase. Tu je i Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 čipset, a telefon dolazi sa pristojnim setom kamera predvođenim glavnim senzorom od 50 MP.

Takođe, ima selfi kameru od 50 megapiksela smeštenu u izrezu na vrhu ekrana od 6,7 inča sa rezolucijom 1220p i osvežavanjem od 144Hz. Ipak, glavna karakteristika ovog telefona je baterija od 4.500 mAh sa super brzim punjenjem od 125 W i podrškom za jednako brzo bežično punjenje od 50 W.

Kao telefon srednje klase, Motorola Edge 50 Pro dolazi sa pristupačnom cenom koja počinje od oko 400 dolara, što je prijatno iznenađenje s obzirom na njegove karakteristike. Međutim, zbog ograničene dostupnosti i manje promocije, ovaj jednostavno elegantni telefon može proći neprimećen uprkos svojim kvalitetima.

Povezane teme

10.05.2024 Tehnika

Revolucionarna CLVX 1 tastatura i tačped u jednom

Sa svojim inovativnim dizajnom i naprednim funkcijama, ova tastatura obećava da će unaprediti produktivnost i udobnost korisnika širom sveta.

07.05.2024 Tehnika

Elegantan robot za prečišćavanje vazduha koji sam otkriva i čisti zagađenja

Zamislite da vaš prečišćivač automatski ide tamo gde je vazduh najlošiji, umesto da stalno pratite i kontrolišete njegov rad.

02.05.2024 Tehnika

Prelepo dizajniran prenosivi gramofon za sve ljubitelje dobrog zvuka

Coturn CT-01 nije samo ideja i fensi iskustvo – to je potpuno razvijen i funkcionalan uređaj. Fotografije i video snimak nisu samo prikazane iluzije koje se obično koriste u svrhu...

27.04.2024 Tehnika

Dosadan telefon: rešenje za digitalni detoks

Za razliku od popularnih pametnih telefona, Dosadan Telefon pristupa tehnologiji na minimalisticki način, uklanjajući pristup internetu, platformama društvenih mreža i ometanja bez...

22.04.2024 Tehnika

Sony ULT Tower 10: moćan zvučnik za žurke do zore

Sa snažnim zvukom, impresivnim LED osvetljenjem i mogućnošću sinhronizacije sa muzikom, ovo je zvučnik koji će ispuniti svaku prostoriju energijom i ritmom.

16.04.2024 Tehnika

Novi dizajn aparata za kafu koji očarava svojom jednostavnošću i estetikom

Aparat za kafu u zrnu ne pokušava da bude previše fensi. Ne izgleda previše industrijski ili previše visokotehnološki. Umesto toga, pokušava da se opredeli za vizuelnu familijarnos...

11.04.2024 Tehnika

Pametni čajnik "čita" vaše raspoloženje kako bi vam napravio savršen napitak

Bez obzira da li želite jutarnju dozu kofeina, relaksaciju posle napornog dana ili samo malo opuštanja, ovaj pametni aparat za čaj će vam pripremiti savršen napitak koji odgovara v...

05.04.2024 Tehnika

Nova Husqvarna robotska kosilica sa ugrađenim GPS sistemom

Smanjeni troškovi rada, poboljšana efikasnost i dosledno dobro održavan travnjak čine Automover 520 EPOS nezaobilaznim alatom za negu travnjaka u budućnosti.

02.04.2024 Tehnika

Ekskluzivna kolekcija tastatura inspirisana Naruto Shippuden univerzumom

Higround donosi Narutov svet direktno u vaše ruke sa svojom najnovijom kolekcijom perifernih uređaja, predstavljajući ekskluzivnu liniju tastatura, podloga za miša i još mnogo toga...

30.03.2024 Tehnika

Savršenstvo estetike i tehnologije u sklopivom Bluetooth mišu

Inspirisan geometrijom origami preklopa, OriMouse pruža udobno držanje i visoku preciznost, a istovremeno održava svoj prepoznatljivi ravan oblik.

27.03.2024 Tehnika

LG CineBeam K: revolucionarni prenosivi projektor sa rotirajućom ručkom

LG CineBeam K projektor je dizajniran da upotpuni životni stil korisnika, nudeći maksimalnu prenosivost sa svojim kompaktnim dizajnom koji sadrži ručku koja se može rotirati za 360...