Za transformaciju svakog prostora: trendy 3D zidne obloge od mermera

3D zidne obloge su više od dekorativnog dodatka u vašem domu - one su umetnički izraz, funkcionalno rešenje i način da svaki prostor oživite na jedinstven način.

Zahvaljujući stalnom stilskom i tehnološkom istraživanju u svetu dizajna, Margraf može oblikovati mermer koristeći futurističke, vrhunske CNC mašine. To je dovelo do stvaranja nove kolekcije dekorativnih 3D zidnih obloga koje su prožete metamorfnom privlačnošću.

Mermer se rodio mnogo pre prvih ljudi. Tokom vekova postao je bezvremeno sredstvo izražavanja za umetnost, konstrukcije i svakodnevni život. Kada je vešto oblikovan ljudskom domišljatošću, to je materijal koji se može koristiti za stvaranje ne samo prostora izuzetne lepote već i sofisticirane atmosfere koja daje jedinstveni dodir javnim mestima i privatnim domovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

Upotreba 3D zidnih obloga u domu nije samo estetski izbor, već i funkcionalan. Ove obloge omogućavaju vam da stvarate intrigantne vizuelne efekte, ističući određene delove prostorije ili stvarajući iluziju dodatne dimenzije. Njihova raznolikost u dizajnu pruža neograničene mogućnosti, bilo da se odlučite za suptilne geometrijske oblike, apstraktne forme ili prirodne inspiracije.

Nova Margraf kolekcija 3D zidnih obloga je inspirisana  svežim, savremenim trendovima. Dostupne su sledeće opcije: Bianco Carrara, Bianco Siberia, Crema Nuova, Fior di Pesco Carnico (zaštitni znak Margraf mermer, čiji je jedini svetski kamenolom u vlasništvu kompanije sa sedištem u Vićenci) Jolie Gray i Lipica Fiorito.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

U ponudi je širok spektar tekstura: Onda, Clessidra, Scanalata, Dune i Ving 1, 2 i 3, a svi dolaze sa ekskluzivnim sjajnim poliranim finišom ili matiranom završnicom.

Izuzetno ograničena debljina (počevši od samo 3 cm ) veoma je povoljna jer olakšava transport i znači da se obloge mogu pričvrstiti na zidove pomoću jednostavnog mermernog lepka, bez potrebe za posebnim sistemima za učvršćivanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

Ove obloge stvaraju izvanredan spoj oblika i svetlo-tamnih efekata u njihovim odabranim podešavanjima. Zidovi su transformisani iz jednostavnih vertikalnih konstrukcija koje dele prostorije ili drže zgrade u prazna platna koja se mogu prilagoditi i poboljšati jedinstvenim prirodnim materijalima, koji predstavljaju suštinu prirode i njen spor razvoj tokom vekova.

Sposobnost ovih obloga da transformišu prostor i dodaju sofisticiranost čini ih nezaobilaznim elementom modernog enterijera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGRAF SPA (@margrafspa)

 

Povezane teme

28.03.2024 Gradnja

Budućnost gradnje: ekološki prihvatljiva hibridna rešenja

Projekat spaja visoku i nisku tehnologiju kako bi stvorio hibridna rešenja koja su ne samo efikasna već i ekološki prihvatljiva.

25.03.2024 Gradnja

Počeli radovi na rekonstrukciji tržnog centra Ušće

Nakon dugog iščekivanja, projekat rekonstrukcije najpoznatijeg tržnog centra u Beogradu napokon je dobio zeleno svetlo i radovi mogu da počnu!

22.03.2024 Gradnja

Zašto su prozori izrađeni po meri pametna odluka tokom procesa gradnje?

Često zanemareni kao samo funkcionalni elementi, prozori imaju moć da transformišu izgled i atmosferu vašeg doma. Oni nude mogućnost da unesete prirodno svetlo, spektakularne pogle...

19.03.2024 Gradnja

Produžetak Bulevara Zorana Đinđića u bloku 20 je konačno otvoren!

Nova saobraćajnica u bloku 20 na Novom Beogradu se prostire na 420 metara i ima po tri trake za svaki smer, kao i obostrane trotoare i biciklističke staze.

16.03.2024 Gradnja

Početak obnove trga Nikole Pašića: osveženje urbanog središta

Obnova trga neće značajno menjati njegov trenutni izgled, već će se fokusirati na takozvane funkcionalne intervencije.

13.03.2024 Gradnja

10 najboljih opcija podova za vaš dom u 2024. godini

Sa tekućim inovacijama u industriji podnih obloga, i vlasnici kuća i dizajneri imaju pristup mnogo uzbudljivoj paleti opcija u godini koja je pred nama.

10.03.2024 Gradnja

Održivi materijali iz mora: revolucija u građevinskoj industriji

Danas se mnoga istraživanja i razvojna praksa fokusiraju na kreiranje materijala koji su bazirani na biološkim izvorima, koristeći otpad i nusprodukte iz proizvodnje hrane kao pote...

07.03.2024 Gradnja

Inspirativna kolekcija keramičkih podnih i zidnih obloga inspirisana visokom modom

U svetu dizajna enterijera, nove kolekcije Iris Ceramica predstavljaju višestruke i eklektične površine koje transformišu različite inspiracije u prostore sa izražajnom ličnošću.

04.03.2024 Gradnja

Prvi pogled na stambeno - poslovni kompleks Tempo Tower na Bežanijskoj kosi

Kompleks "Tempo Tower" dominiraće svojim modernim izrazom, sa tri volumena na zajedničkoj osnovi i najvišom kulom od 34 sprata.

01.03.2024 Gradnja

Održiva gradnja i njeni ključni aspekti

Fokusirajući se na obnovljive izvore energije, recikliranje materijala, smanjenje emisije ugljen-dioksida tokom izgradnje i ekološki prihvatljive građevinske prakse, možemo znatno...

27.02.2024 Gradnja

Najpopularnije boje i dizajn fugni za vaše pločice

Sa pravilnim odabirom boje fugni, možete postići iznenađujuće efekte koji će dodati karakter i stil vašem domu.