Novi Beograd dobija novi Nacionalni Bokserski Centar

Više slika

Više slika

Beograd postaje bogatiji za još jedan sportski centar...

Nacionalni bokserski centar naći će svoje mesto iza stambenih blokova u Ulici Ivana Ribara, nedaleko od tramvajske okretnice, na prostranoj parceli od oko 22.000 m2. Ovaj trenažno-takmičarski kompleks obuhvataće dva elegantna objekta: sportski deo, kao srž aktivnosti (P+1), i smeštajni deo namenjen za udoban boravak korisnika i njihovih gostiju (P+2).

Srce kompleksa činiće dve osnovne zone - trenažna i takmičarska, koje su funkcionalno odvojene, ali harmonično povezane pasarelama na prizemlju i prvom spratu. Trenažni deo, obogaćen bazenom, namenjen je isključivo sportistima i članovima uprave, dok će takmičarski deo biti otvoren za širu javnost.

Smeštajni deo, kao gostoljubivi dom za takmičare i članove bokserskog saveza, pažljivo je dizajniran. Podeljen je na dnevnu i noćnu zonu - dnevna zona pruža prostor za okupljanje i opuštanje, sa kuhinjom, dnevnim boravkom i trpezarijom, dok noćna zona nudi udobne sobe za odmor.

Uz dva glavna objekta, spoljni prostor kompleksa obuhvata i natkriveni bokserski ring, omogućavajući vežbanje na otvorenom u skladu sa vremenskim uslovima. Tribine oko ringa, zaštićene velikom nadstrešnicom, stvaraju atmosferu pravog sportskog duha.

Uz to, kompleks će imati parking na otvorenom sa ukupno 99 mesta, uz planove za rekonstrukciju prilaza iz Ulice Ivana Ribara kako bi se osigurao pristup.

Predračunska vrednost ovog projekta iznosi oko 15 miliona evra, a u galeriji možete videti i kako će novi sportski centar izgledati po završetku radova.

Povezane teme

09.05.2024 Gradnja

Prozori i prirodna svetlost

Pravilno korišćenje svetlosti utiče na naše raspoloženje, volju i energiju, dok njegova odsutnost može imati negativne posledice.

06.05.2024 Gradnja

5 inovativnih primera za održivu upotrebu plastike u procesu gradnje

Mnoge kompanije su već razvile fascinantne tehnologije koje omogućavaju recikliranje plastike i njen preobražaj u funkcionalan (i lep) građevinski materijal.

03.05.2024 Gradnja

Podovi dekorisani u šahovskom stilu

Postavljanje parketa ili pločica sa šahovskim motivom jedan je od najednostavnijih projekata za efektivno renoviranje enterijera – upadljiva šara će za tren oka razbiti monotoniju...

29.04.2024 Gradnja

Čarolija Selfi mostića: nova atrakcija u blizini Kule Beograd

Ova nova atrakcija na području Kule Beograd predstavlja magnet za sve posetioce koji žele da dožive jedinstveno iskustvo uživanja uz reku.

26.04.2024 Gradnja

7 saveta za bezbedne električne instalacije

Loši poslovi renoviranja mogu predstavljati pravu zbrku i uneti nesigurnost u vaš dom, ali problemi sa električnim instalacijama mogu doći kao ozbiljan zdravstveni i bezbednosni ri...

23.04.2024 Gradnja

Bakar kao materijal budućnosti

Bakar ima beskrajne fizičke, hemijske i mehaničke osobine i kao rezultat toga, nalazi se u različitim poljima dizajna i arhitekture.

22.04.2024 Gradnja

Zamena dotrajale stolarije smanjuje račune za struju

Pored racionalizacije korišćenja električnih uređaja u domaćinstvu, najbolji i najefikasniji način da umanjite račune za struju u svom domu je zamena stolarije, a proleće i leto su...

18.04.2024 Gradnja

Ovako će izgledati park i podzemna garaža kod renoviranog hotela Bristol

Sa luksuznom podzemnom garažom, preuređenim parkom i bogatim sadržajima, ova revitalizacija obećava da će postati novo srce ovog dela Beograda.

09.04.2024 Gradnja

Zelene inovacije u keramičkim oblogama: put ka održivim prostorima

Za razliku od mnogih drugih opcija za podne i zidne obloge, keramičke pločice visokog kvaliteta mogu izdržati šetnju, odolevati mrljama i trajati decenijama uz minimalno održavanje...

03.04.2024 Gradnja

Futuristička gradnja vredna pažnje: aerodrom u obliku ptice

Aerodrom Lišui se smatra "šumskim gradom" jugozapadne provincije Džeđijang, poznat po svojoj bujnoj vegetaciji i prelepim dolinama.

31.03.2024 Gradnja

Inovativni akustični apsorber visokih performansi izrađen od recikliranih materijala

Ovo remek-delo akustične tehnologije visokih performansi ne samo da apsorbuje zvuk, već takođe uklapa estetiku prirodnog sveta u svaku prostoriju u kojoj se nađe.