Uradi sam: farbanje jaja penom za brijanje

Vreme je da počnemo sa pripremama za Uskrs…

Iako smo vam do sada predstavili više načina za farbanje jaja, svake godine, kreativni ljudi širom sveta dolaze do novih ideja, koje imaju zaista spektakularne rezultate. Do sada smo eksperimentisali sa ombre, galaktičkim i disko jajima, kao i onim prirodno ofarbanim, a ponudili smo vam nekoliko ideja za farbanje jaja lakom za nokte, šljokicama i drugim predmetima koje inače imate u svom domu. Ovog puta, otkrivamo vam jednu novu ideju, koja će podjednako oduševiti vas, i vaše mališane.

U pitanju je farbanje jaja u stilu mermera uz pomoć pene za brijanje. Kada smo naleteli na ovu ideju, jednostavno smo morali da je isprobamo, a kao što smo očekivali, rezultati su bili fantastični. U nastavku teksta vas očekuje detaljno uputstvo, kao i video snimak koji će vam pojasniti sve one pojedinosti koje možda ostanu nejasne.

ŠTA VAM JE POTREBNO:

- Kuvana jaja

- Pena za brijanje

- Boja za hranu

- Papir za pečenje

- Gumena spatula

- Čačkalice

- Ubrusi

- Gumene rukavice

UPUTSTVO ZA RAD:

1. Isecite veći komad pek papira i sipajte na njega penu za brijanje ravnomerno, sve dok ne dobije oko 2 cm u debljini i potom je poravnajte gumenom špatulom, kao što biste uradili kada filujete tortu.

2. Sipajte nekoliko kapi boje za hranu na penu, i slobodno budite velikodušni kada to budete radili – što više boje upotrebite, to će jaču boju jaja na kraju imati.

3. Čačkalicom iscrtajte mermerni dezen po peni na mestima na kojima se nalaze kapljice boje za hranu – ovde možete biti kreativni koliko god poželite. Možete kreirati nekoliko istih dezena, ili pak sve različite.

4. Uzmite skuvano jaje, a pre toga obavezno stavite rukavice da biste izbegli fleke od boje na rukama i uvaljajte ga u penu za brijanje, u potpunosti ga oblažući.

5. Kada ste završili sa jajetom, pažljivo ga stavite na ubrus i ostavite da se osuši dvadesetak minuta. Za to vreme, boja koju ste pomešali sa penom će prodreti do njegove ljuske i obojiti je dezenom koji ste vi kreirali.

6. Na kraju, obrišite penu za brijanje čistim ubrusom i divite se svom novom remek delu!

izvor: Good Housekeeping

Povezane teme