Prozračan rustični dizajn dnevne sobe

Više slika

Više slika

Rustičan stil je prebogat detaljima i varijacijama- od jednostavnih i inspirativnih dekora do onih kojima obiluje pregršt materijala, dezena i tekstura.

Veoma je zanimljiv i zbog činjenice što ga je lako uklopiti i sa drugim modernim stilovima uređenja doma poput minimalističkog i primorskog. Iako biste mogli pomisliti da je ovakav stil uređenja namenjen samo seoskim kućama, istina je zapravo i da vrlo moderni stanovi mogu izgledati lepo ako su uređeni u rustičnom stilu.

Naša današnja tema je dnevna soba u rustičnom stilu. Temelj dizajna ovakve jedne prostorije je kamin. On može biti ukrašen drvetom ili kamenom u zavisnosti od toga šta više volite, ali jedno je sigurno, neizostavni je detalj dnevne sobe u rustičnom ruhu. Podovi od prirodnog drveta takođe, kao i plafoni i kosine ukrašeni drvenim gredama, deo su rustične priče.

Rustični stil može biti vrlo ženstven, ali i imati notu muževnosti. Takođe njime može preovladavati i šik dizajn, što će prostor otvoriti i osvežiti, ili ga uokviriti ako se opredelite za elemente lovačkog stila. 

Drvo, kamen, cigla, koža i svakako zatamnjeni metal deo su rustičnog dekora. Oni su ono što daje suptilnost i izražajnost ovom stilu. Zidovi prekriveni drvenim gredama, rustičnom belom ili crvenom ciglom, kao i obilje kožnih i krznenih prostirki uneće u jedan savremen dom dozu topline na neverovatnom nivou. Takođe ne treba zaboraviti ni na nameštaj jer on igra glavnu ulogu u dnevnoj sobi. Kožni nameštaj, garniture za sedenje, taburei kao i drveni rukohvati i police, komode i škrinje, suština su rustičnog uređenja.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme

04.04.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za savršenu organizaciju torbi

Bez obzira na to da li imate samo nekoliko torbi ili ih imate na stotine, važno je da ih pravilno organizujete kako biste produžili njihov životni vek. Plus, dobro organizovan pros...

01.04.2024 Ideje

Uradi sam stalak za začine: lep i jednostavan projekat nadogradnje vaše kuhinje

Dizajniranje i izrada sopstvenog stalka za začine omogućava vam da prilagodite dimenzije, oblik i stil, osiguravajući da se savršeno uklopi u vašu kuhinju i odrazi vaš lični stil.

29.03.2024 Ideje

10 super - cool ideja za recikliranje čepova od plute (pampura)

Korišćenjem starih pampura od plute za dekoraciju doma ne samo da dodajemo lični pečat svom prostoru, već i podstičemo održivost i recikliranje.

26.03.2024 Ideje

8 inspirativnih prolećnih ideja za dekoraciju doma

Prolećna dekoracija nije samo estetska nadogradnja, već prava terapija za dušu, koja nam omogućava da se povežemo sa svežim energijama koje ovo godišnje doba donosi.

23.03.2024 Ideje

Uradi sam vaza od plastične flaše koja izgleda kao keramičko remek - delo!

Umetnost uradi sam projekata ne samo da donosi zadovoljstvo stvaranja, već često rezultira i fantastičnim i funkcionalnim komadima za kuću.

20.03.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja koja će osvežiti izgled vaše spavaće sobe

Jedan od najkreativnijih načina za osvežavanje izgleda spavaće sobe jeste pretvaranje starih majica u prelepe dekorativne jastučnice.

17.03.2024 Ideje

Tako je lako oslikati staru drvenu stolicu i koristiti je kao bočni stočić

Kombinacija restauracije i kreativnog dizajna omogućava nam da oživimo stare komade nameštaja i prilagodimo ih savremenim potrebama i stilovima uređenja.

14.03.2024 Ideje

Prolećna uradi - sam ideja: pretvorite stare konzerve u prelepe saksije za cveće

Ukrasne saksije od starih konzervi su idealne za sadnju raznovrsnog bilja, cveća ili sukulenata, jer vašem prostoru daju šarmantan i personalizovan dodir.

11.03.2024 Ideje

Praktičan držač za ključeve od reciklirane daske i starih kašika

Kombinujući funkcionalnost sa estetikom, držač za ključeve od recikliranih materijala postaje priča o transformaciji i ponovnom korišćenju materijala, koja nas ujedno inspiriše da...

08.03.2024 Ideje

Uradi - sam zidni sat od epoksidne smole koji možete napraviti već ovog vikenda

Ova tehnika omogućava vam da stvorite personalizovan i jedinstven sat koji će istovremeno biti funkcionalan i estetski privlačan element u vašem domu.

05.03.2024 Ideje

Kako rešiti pojavu buđi ispod drvenih podova: saveti i trikovi

Čak i mala količina neotkrivene vlage može prodreti u pukotine na podovima i dovesti do rasta buđi za samo 24 do 48 sati.