Prelepi viseći biljni zid u vašoj dnevnoj sobi: jednostavna uradi - sam ideja za sve ljubitelje zelenila

Evo savršenog uradi - sam projekta za ljubitelje biljaka...

Verovatno ste videli oko milion načina da organizujete zid galerije koristeći uramljena umetnička dela, sitnice, police, ogledala i još mnogo toga. Jedan TikToker je pokazao kako je napravio „uradi sam“ viseći biljni zid koristeći šipku za zavese, makrame držač, gomilu saksija i, naravno - biljke.

TikTok korisnik JorisTM (@joristm) podelio je proces kreiranja sistema za vešanje biljaka koji se proteže celom dužinom praznog zida. Trebaće vam garnišne, čvrsti zidni nosači, vešalice za biljke, užad, kuke i saksije. Prvi korak je da postavite nosače zavese na zid ili na plafon.

Uverite se da koristite dugačke zavrtnje i pronađite klinove ili grede na plafonu u koje ćete ih zašrafiti. Ovo će osigurati da vaš sistem za vešanje ne uništi gipsane zidove, odnosno da se ne sruši kada dodate težinu vašim biljkama. vi naravno možete koristiti onoliko garnišna koliko želite, u zavisnosti od toga koliko želite da vaš zid galerije za viseće biljke bude veliki. Bitno je samo da postavite svoje biljke tako da vise na različitim nivoima da biste stvorili efekat nalik na zid galerije.

Možete čak i da iskoristite makrame tehniku kako biste svoje biljke prilagodili, ili da koristite jak lanac sa kukama na oba kraja da biste pomogli da se saksije pomeraju duž zida. Baš kao i zidovi umetničke galerije, možete da učinite svoj viseći biljni zid uniformnim ili eklektičnim koliko želite. Koristite jednu boju kada su u pitanju saksije da biste održali sveukupni izgled čistim, ili pokupite razne zanimljive saksije da biste im dali originalniji izgled.

Ova zanimljiva ideja će svakako vaš dom načiniti lepšim i posebnijim, a evo kako to izgleda u praksi:

@joristm Building an indoor hanging garden 🪴✨ #plants #plantsoftiktok #plantdaddy #fy #diy #diyplants #indoorplants #aesthetics #interiordesign #interior #howtoplant #dutch #dutchtiktok ♬ love nwantinti (ah ah ah) - CKay

Povezane teme

07.02.2024 Ideje

Uradi sam ideja zahvaljujući kojoj će vaša rerna uvek biti blistavo čista

Ne morate da pribegavate jakim hemijskim rastvaračima da bi vaša rerna ponovo blistala. Ova potpuno netoksična, jeftina formula se lako meša i, što je najvažnije - zaista funkcioni...

04.02.2024 Ideje

Praktični saveti za održavanje doma koji će vam uštedeti novac

Nudimo vam korisne smernice kako da prepoznate i rešite potencijalne probleme u svom domaćinstvu pre nego što prerastu u skupoceni sanitarni ili građevinski poduhvat.

01.02.2024 Ideje

Napravite sami kit za drvo (smesu za popunjavanje rupa i neravnina na drvetu)

U pitanju je smesa koja nam pomaže da transformišemo drvene površine na nameštaju ali i svim onim drvenim predmetima koji su pretrpela izvesna oštećenja.

30.01.2024 Ideje

Dizajniranje ultimativnog kazina u domu: Vodič za kreiranje stilskog prostora za Igre

Dobrodošli u svet gde se luksuz i zabava susreću - vašem ultimativnom kućnom kazinu. Ovaj vodič će vas provesti kroz korake kako da kreirate elegantan i funkcionalan prostor za igr...

29.01.2024 Ideje

5 ideja za sve koji žele da kamufliraju loš izgled zidova u svom domu

Vremenom, zidovi “ostare”, poružne, dobiju mrlje pa čak i pukotine. Dobra vest je da ne morate odmah krenuti sa farbanjem celog zida ili cele sobe.

26.01.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja: savršena galerija na zidu u vašem stanu

Kreiranje galerije na zidu postalo je ne samo način da se prikažu omiljena umetnička dela, već i lični izraz stila i estetike.

23.01.2024 Ideje

Uradi sam stolica od recikliranih drvenih paleta: savršena za terasu ali i enterijer

Evo jedne lepe uradi sam ideje za izradu jednostavnog nameštaja - stolice od recikliranih drvenih paleta koju možete koristiti i u enterijeru i u svom dvorištu ili na terasi.

20.01.2024 Ideje

Od dnevne sobe do garderobera: elegantne i jednostavne ideje za moderan izgled doma

Naši enterijeri mogu imati ogroman uticaj na našu psihu, pa je zbog toga odabir prave kombinacije boja, nameštaja i tekstura izuzetno važan i sastavni deo dekoracije svakog moderno...

17.01.2024 Ideje

Transformišite svoj hodnik efikasnim i stilizovanim idejama za odlaganje obuće

Istražite kreativne police, klupice i druge funkcionalne elemente koji će unaprediti svakodnevno iskustvo odlaganja obuće u vašem ulaznom prostoru.

14.01.2024 Ideje

10 fenomenalnih ideja za popunjavanje tog praznog prostora ispod stepenica

Uz malo mašte i dodatnih ulaganja, trebalo bi da budete u mogućnosti da pronađete ideju za renoviranje prostora ispod stepenica koja odgovara i dizajnu vašeg doma i životnom stilu...

11.01.2024 Ideje

Napravite sami prelep stočić ili stolicu od obične plastične gajbe

Ako volite da organizujete piknik napolju ili imate svečana druženja u svom dvorištu, zgodno je da imate prenosive, lagane stolove tako da ne morate stalno da ulazite unutra da bis...