Napravite sami džinovske novogodišnje lopte u samo par poteza

Nemojte potrošiti svu svoju maštu i kreativnost samo na ukrašavanje enterijera, ostavite malo originalnih ideja i za svoje dvorište!

Ili, pogledajte ideje koje smo mi pronašli za vas, i pokušajte da jednu ovakvu džinovsku novogodišnju loptu napravite za svoju baštu već danas! Praznici nam se uveliko približavaju, a na nama je da svoje imanje opremimo u skladu sa novogodišnjom atmosferom, zar ne? Deda Mraz, Sneško Belić, novogodišnje jelke, dekorativne mašne, svetlosne ledenice i pahulje – sve su ovo simboli koje volimo da vidimo i na otvorenom, ali danas predlažemo da se držimo proverenih svetlucavih kugli, koje – kada je u pitanju dvorište, prosto moraju biti grandiozne!

Zato, ukoliko u svom domu imate veliku gumenu loptu koju odavno niste koristili za vežbanje (a krajnje je vreme da to i priznate!), savetujemo vam da je izvadite iz ormana ili garaže, naduvate i iskoristite za stvaranje ovog originalnog novogodišnjeg dekora. Ovaj džinovski ukras se lako može okačiti na terasu ili trem, ali isto tako odlično će funkcionisati i ukoliko ga samo nehajno položite na svom travnjaku.

Za izradu džinovske novogodišnje kugle potrebno vam je: velika gumena lopta za vežbanje, super lepak, boja u spreju (zlatna ili srebrna), plastična čaša, nalepnice sa pahuljicama, perlice za ukrašavanje, žičani ofinger, klešta i zaštitni sprej.

Postavite najpre gumenu loptu za vežbanje na površinu koja će je stabilizovati i podići. Podizanje lopte na plastičnu kantu sprečiće je da se otkotrlja i olakšaće njeno farbanje. U dobro provetrenom prostoru, obojite svoju gumenu kuglu zlatnom bojom - uverite se da je površina potpuno pokrivena, a zatim ostavite da se osuši nekoliko sati. Preokrenite loptu i sprej iskoristite za farbanje suprotne strane, vodeći računa da je i tu potpuno pokrivena.

Dok se kugla suši, obojite čašu ili plastičnu posudu srebrnom bojom u spreju. Ovo će biti gornji deo vašeg ukrasa. Dok se delovi ukrasa suše, kleštima odrežite gornji deo kuke vašeg ofingera od žice. Nakon toga odvojite vreme da pripremite i svoje nalepnice, isecite ih na trake i pripremite pahulje.

Probušite zatim rupu na vrhu čaše (kada se osuši) i provucite metalnu kuku kroz mali otvor. Upotrebite kliješta da savijete metal bočno unutar čaše da biste pričvrstili vešalicu. Za dodatnu podršku, koristite lepak da dobro pričvrstite kuku na unutrašnju stranu čaše.

Nakon toga krenite u dekoraciju kugle. Koristite super lepak da biste naneli ukrase na kuglu – pahuljicu, perlice, dragulje, uostalom šta god da ste zamislili. Dragulji bi trebalo da budu kraći na prednjoj strani tako da se ne preklapaju sa pahuljom jer će samo na ovaj način paralelno uspeti da dođu do izražaja.

Nakon dekoracije, vreme je da pričvrstite gornji viseći deo vašeg ukrasa! Koristeći super lepak pričvrstite obojenu čašu na središnji vrh ukrasa. Nakon što se uverite da se lepak stegao, završite ovaj uradi-sam projekat prskanjem celog ukrasa zaštitnim bezbojnim premazom kako kugla ne bi ispucala na hladnom vremenu.

Izvor: decoist

Povezane teme