Kutije za odlaganje stvari i uštedu prostora

Verovatno ste do sada hiljadu puta čuli koliko je važno uvećati svaki mogući pedalj prostora...

Ovaj savet se ne završava na dekoru, pametnoj postavci enterijera i rešenjima koja stvaraju nove niše ostavinske površine i dodatne centimetre prostora, štedeći ponekada dragocene kvadrate naših enterijera, već se povremeno proteže i dalje od toga.

Ponekada je tu jednostavna potreba za održavanjem doma urednim, skladnim i elegantnim. Kutije i kredenci koje vam predstavljamo, možemo nazvati vizuelnim osećajem prostranosti. Pružajući, čak i najmanjim sobama, klasu i otvorenu pojavu, ovakve kutije i kredenci mogu skloniti nered iz ključnih aspekata našeg života i savremenog enterijera.

Pored obilja rešanja koja nas čekaju u radnjama i robnim kućama, naših ruku delo ipak, predstavlja ono što najviše volimo, zato vam sada predstavljamo nekoliko najboljih mogućnosti za stvaranje ovih ostavinskih elemenata koji mogu služiti za odlaganje gotovo svega što vam padne na pamet.

Drvene kutije za dečije igračke

Rad sa drvetom može predstavljati težak "uradi sam" projekat za početnike, ali je, sa druge strane, veoma nagrađujuć kada sve privedete kraju. Drvene kutije za igračke dolaze u širokom opsegu oblika i formi, dok je njihov bazni dizajn u suštini identičan u svim varijacijama.

Ukoliko savladate ove osnove, sve ostalo što sledi predstavljaće pravu dečiju igru. Možete čak, dodati nekoliko ukrasa i popraviti svoj dizajn tokom vremena. Najosnovnije "uradi sam" drvene kutije nude vam izdržljiva ostavinska rešenja i mogu u sebe smestiti toliku količinu sitnica, nalik igračkama naših mališana, da će vas prijatno iznenaditi.

Boje - obrasci i kreativnost

Veoma popularan trend u svetu "uradi sam" projekata, predstavljaju vlaknima prekrivene kutije za odlaganje stvari, sa svojim svetlim nijansama i obiljem obrazaca koji se vraćaju na scenu poslednjih nekoliko godina.

Sa oživljavanjem sedamdesetih i osamdesetih godina, njihovih trendova i ponovnog vraćanja zidnim tapetama, botaničkim i prirodom inspirisanim obrascima, ovakve šik i zadivljujuće ostavinske opcije, odnosno kutije i kredenci sa ženstvenim dodirima, predstavljaju pravo rešenje.

Ovakvi elementi mogu biti korišćeni u sobama za devojčice, spavaćem prostoru odraslih, sa temom šik dizajna, eklektičnim enterijerima sa obiljem boja i prostoru za igranje, takođe. Ukoliko želite da ostanete u domenu istrajnijih opcija od drveta, onda ih obavezno ofarbajte i lakirajte, nakon čega možete postaviti mesto za sedenje povrh poklopca, što će stvoriti dodatnu funkcionalnost i kompletirati vaš dizajn.

Klupe - točkovi i sve ostalo

Klupe sa ostavinskim prostorom veoma su podcenjene i često, upravo ovakvi elementi nameštaja sa mestom za sedenje i odlaganje stvari moraju dobiti svu pažnju koju zaslužuju. Onda kada ste savladali rad sa drvetom, u relativnom smislu, naravno, ne morate biti profesionalni stolar, kreiranje klupe sa ostavinskim prostorom može stvoriti komad pogodan predsobljima, trpezarijama, spavaćim sobama ili dnevnim boravcima, u kojima može ostati gotovo nepromenjen.

Ukoliko svojoj klupi dodate točkove, ona sa lakoćom može biti premeštena iz dečije sobe kada više ne bude potrebna i uz novi sloj boje i laka, postane idealni segment u bilo kojoj drugoj prostoriji u vašem enterijeru.

N.Đ.

Izvor: Decoist

Povezane teme