KAKO NEGOVATI KOŽNI NAMEŠTAJ

Iako možda smatrate kupovinu kožnog nameštaja luksuzom, on takođe može biti mudra investicija koja će, ako se pravilno održava, dati vašem domu klasičan izgled koji će trajati mnogo godina...

Koža je trajan izbor za stolice i sofe koje se mnogo koriste, ali da bi koža izgledala zdravo i gipko, moraćete da je održavate redovno.

Specijalna sredstva za čišćenje i negu su dostupna, i uz njihovu pomoć moći ćete da zaštitite svoj nameštaj od kože od pucanja i habanja. Prilikom izbora sredstva za čišćenje vašeg kožnog nameštaja, budite sigurni da kupite onaj proizvod koji je dizajniran za kožu, a ne za presvlake od tekstila. Specijalna sredstva napravljena za upotrebu na koži će ukloniti mrlje i držati je čistom.

Eventualno prosuto sredstvo treba obrisati odmah da bi se sprečilo oštećenje kože. Imajte na umu da antilop nikada ne treba čistiti tečnim sredstvom za čišćenje.

Da biste kožu održali u dobrom stanju i bez pukotina, i da biste sprečili da izbledi, trebalo bi da postavite nameštaj tako da ne bude izložen direktnoj sunčevoj svetlosti. Sunce može da ošteti kožu i izbledi boju na mestima koja su direktno izložena tokom dužeg vremenskog perioda. Na primer, ako sunce osvetljava kožni kauč na potpuno istom mestu svakog dana, možda ćete završiti sa izbledelim mestom koje tačno odražava prisustvo sunca. Investirajte u neke podesive roletne koje vam omogućavaju da zaklonite kauč, ili reorganizujete vaš nameštaj da biste izbegli direktnu sunčevu svetlost.

Toplota i sunčeva svetlost mogu isušiti prirodna ulja u koži, izazivajući pukotine. Redovna nega će nahraniti kožu nameštaja i ona će biti meka i bez pukotina, a da ne pominjemo da će duže izgledati novo. Planirajte da svoj nameštaj od kože čistite svaka 3 do 4 meseca. Uspostavite raspored i držite se toga. Brzo očistite nameštaj ako se slučajno nešto prospe po njemu i obrišite fleke od lepljivih prstiju.

Kožni nameštaj je lep, trajan izbor za vaš dom. Ako redovno ga čistite pravim proizvodima, vaš kožni nameštaj će trajati godinama bez pukotina i mrlja.

Povezane teme