KAKO NEGOVATI KOŽNI NAMEŠTAJ

Više slika

Više slika

Iako možda smatrate kupovinu kožnog nameštaja luksuzom, on takođe može biti mudra investicija koja će, ako se pravilno održava, dati vašem domu klasičan izgled koji će trajati mnogo godina...

Koža je trajan izbor za stolice i sofe koje se mnogo koriste, ali da bi koža izgledala zdravo i gipko, moraćete da je održavate redovno.

Specijalna sredstva za čišćenje i negu su dostupna, i uz njihovu pomoć moći ćete da zaštitite svoj nameštaj od kože od pucanja i habanja. Prilikom izbora sredstva za čišćenje vašeg kožnog nameštaja, budite sigurni da kupite onaj proizvod koji je dizajniran za kožu, a ne za presvlake od tekstila. Specijalna sredstva napravljena za upotrebu na koži će ukloniti mrlje i držati je čistom.

Eventualno prosuto sredstvo treba obrisati odmah da bi se sprečilo oštećenje kože. Imajte na umu da antilop nikada ne treba čistiti tečnim sredstvom za čišćenje.

Da biste kožu održali u dobrom stanju i bez pukotina, i da biste sprečili da izbledi, trebalo bi da postavite nameštaj tako da ne bude izložen direktnoj sunčevoj svetlosti. Sunce može da ošteti kožu i izbledi boju na mestima koja su direktno izložena tokom dužeg vremenskog perioda. Na primer, ako sunce osvetljava kožni kauč na potpuno istom mestu svakog dana, možda ćete završiti sa izbledelim mestom koje tačno odražava prisustvo sunca. Investirajte u neke podesive roletne koje vam omogućavaju da zaklonite kauč, ili reorganizujete vaš nameštaj da biste izbegli direktnu sunčevu svetlost.

Toplota i sunčeva svetlost mogu isušiti prirodna ulja u koži, izazivajući pukotine. Redovna nega će nahraniti kožu nameštaja i ona će biti meka i bez pukotina, a da ne pominjemo da će duže izgledati novo. Planirajte da svoj nameštaj od kože čistite svaka 3 do 4 meseca. Uspostavite raspored i držite se toga. Brzo očistite nameštaj ako se slučajno nešto prospe po njemu i obrišite fleke od lepljivih prstiju.

Kožni nameštaj je lep, trajan izbor za vaš dom. Ako redovno ga čistite pravim proizvodima, vaš kožni nameštaj će trajati godinama bez pukotina i mrlja.

Povezane teme

04.04.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za savršenu organizaciju torbi

Bez obzira na to da li imate samo nekoliko torbi ili ih imate na stotine, važno je da ih pravilno organizujete kako biste produžili njihov životni vek. Plus, dobro organizovan pros...

01.04.2024 Ideje

Uradi sam stalak za začine: lep i jednostavan projekat nadogradnje vaše kuhinje

Dizajniranje i izrada sopstvenog stalka za začine omogućava vam da prilagodite dimenzije, oblik i stil, osiguravajući da se savršeno uklopi u vašu kuhinju i odrazi vaš lični stil.

29.03.2024 Ideje

10 super - cool ideja za recikliranje čepova od plute (pampura)

Korišćenjem starih pampura od plute za dekoraciju doma ne samo da dodajemo lični pečat svom prostoru, već i podstičemo održivost i recikliranje.

26.03.2024 Ideje

8 inspirativnih prolećnih ideja za dekoraciju doma

Prolećna dekoracija nije samo estetska nadogradnja, već prava terapija za dušu, koja nam omogućava da se povežemo sa svežim energijama koje ovo godišnje doba donosi.

23.03.2024 Ideje

Uradi sam vaza od plastične flaše koja izgleda kao keramičko remek - delo!

Umetnost uradi sam projekata ne samo da donosi zadovoljstvo stvaranja, već često rezultira i fantastičnim i funkcionalnim komadima za kuću.

20.03.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja koja će osvežiti izgled vaše spavaće sobe

Jedan od najkreativnijih načina za osvežavanje izgleda spavaće sobe jeste pretvaranje starih majica u prelepe dekorativne jastučnice.

17.03.2024 Ideje

Tako je lako oslikati staru drvenu stolicu i koristiti je kao bočni stočić

Kombinacija restauracije i kreativnog dizajna omogućava nam da oživimo stare komade nameštaja i prilagodimo ih savremenim potrebama i stilovima uređenja.

14.03.2024 Ideje

Prolećna uradi - sam ideja: pretvorite stare konzerve u prelepe saksije za cveće

Ukrasne saksije od starih konzervi su idealne za sadnju raznovrsnog bilja, cveća ili sukulenata, jer vašem prostoru daju šarmantan i personalizovan dodir.

11.03.2024 Ideje

Praktičan držač za ključeve od reciklirane daske i starih kašika

Kombinujući funkcionalnost sa estetikom, držač za ključeve od recikliranih materijala postaje priča o transformaciji i ponovnom korišćenju materijala, koja nas ujedno inspiriše da...

08.03.2024 Ideje

Uradi - sam zidni sat od epoksidne smole koji možete napraviti već ovog vikenda

Ova tehnika omogućava vam da stvorite personalizovan i jedinstven sat koji će istovremeno biti funkcionalan i estetski privlačan element u vašem domu.

05.03.2024 Ideje

Kako rešiti pojavu buđi ispod drvenih podova: saveti i trikovi

Čak i mala količina neotkrivene vlage može prodreti u pukotine na podovima i dovesti do rasta buđi za samo 24 do 48 sati.