Kako da fotelja postane centralni deo prostora?

Kada se koristi pravilno, stolica može naglasiti lepotu vašeg dnevnog boravka, služeći kao fokusna tačka u vašem enterijeru...

Ljudi žele da urede svoje dnevne sobe i često koriste potpuno nove ili polovne stolice. Pored stolica i ostali nameštaj može postati centralna atrakcija koja dodaje više stila dosadnoj sobi.

Korišćenjem pravog tipa stolica ili grupisanjem nameštaja, možete kreirati izgled koji uvek poziva na razgovor, koji će odmah privući poglede čim neko zakorači u vaš dom.

Kako ovo možete postići?

Obratite pažnju na veličinu vašeg dnevnog boravka i odlučite koja veličina fotelje vam je potrebna. Pažljivo pogledajte dizajne koji su vam dostupni, pazeći da se fokusirate na boje i stil koje će se uklopiti u opštu temu vašeg prostora.

Stolica treba da izgleda lepo sa obe strane, jer neće biti u stanju da održi funkciju vašeg dnevnog boravka, ukoliko je zadnja strana fotelje neugledna. Osim toga, ne bi trebalo da sakrivate leđa stolice uza zid. Stolica mora da se lepo uklopi u vaš enterijer, bez narušavanja estetskog izgleda ili da stvara smetnju na “putevima” vaše dnevne sobe.

Nakon što pronađete odgovarajuću stolicu, potražite i odgovarajuća tepih. Uskladite fotelju sa odgovarajućim tepihom. To pomaže da naglasite lepotu stolice u prisustvu drugih dekora u sobi.

Potražite stručnu pomoć ukoliko je to potrebno.

Kada uređujete stambeni prostor, postoje određene stvari koje morate imati na umu:

Možete postaviti stolicu kao centralni deo vaše prostorije, koja će se stapati sa ostalim funkcijama u sobi, kao što su kamin, veliki ekran vašeg televizora ili postolje za TV.

Fotelja mora biti pravilno postavljena, čineći razgovore udobnijim, dovoljno blizu da ne morate da vičete.

Za velike sobe, najbolja stvar je da napravite više od jedne društvene zone. Na ovaj način, jedna fotelja može postati centralni deo određenog područja umesto celog dnevnog boravka.

Uvek imajte na umu prohodnost kroz dnevnu sobu. Stolica nije ispravno postavljena ako ne dozvoljava ljudima da hodaju od jednog dela prostorije do drugog sa lakoćom.

Potrudite se da ne stavljate stolice preblizu zida. Kada postavite stolicu bliže drugom nameštaju u dnevnoj  sobi, ona stvara atmosferu intimnosti i takođe olakšava ljudima da se dive jedinstvenom stilu vašeg nameštaja.

Pogledajte predloge i razmotrite ove savete kada birate fotelju za vaš dom!

Povezane teme