Značenje pauna prema Feng Šui filozofiji

Prema feng šui filozofiji, praktično svaka stvar kojom smo okruženi ima svoje specifično značenje…

Paun je na primer, prema ovom učenju, donosilac sreće i radosti, koji promoviše uspeh u radu i razvoj karijere, kao simbol ponosa, lepote i besmrtnosti, zahvaljuljući svom naočitom držanju i bojama kojima se diči. Veliki broj očiju koje jedan paun ima na svom repu povezuju se sa mudrošću, dok on njime istovremeno štiti porodicu i donosi blagostanje.

Ako želite da iskoristite sve ove beneficije pauna u svom domu, možete za to koristiti slike, figure i perje, koje je ujedno obeležje mogućnosti koje će se tek pojaviti.

Feng šui razlikuje dve vrste pauna, kada se govori o figurama – paun sa otvorenim ili paun sa sklopljenim repom. Paun koji ima otvoren rep je simbol ekstatične sreće i kao takav, idealan je poklon svakome, a posebno onima koji žele da dobiju nove ideje ili rade na novim projektima. Za razliku od toga, paun zatvorenog repa se poklanja svima onima čiji je rad povezan sa stresom i reksiranjem, jer će ih zaštititi od pogrešnih odluka i opasnih situacija.

Kada tražite pauna kog možete uneti svoj dom, odaberite onog koji ima šareni i bogati rep, jer se za njega smatra da ima snažniji uticaj. Paunovo perje koje ima jedinstvene tonove i nijanse, obeležje je visoke pozicije u društvu na istoku.

U svakom slučaju, izbor pauna zavisi od ličnosti vlasnika i njegovih životnih vrednosti, pa se prilikom izbora mora obratiti pažnja na samu ulogu pauna u predmetu koji se kupuje.

Ako imate problema sa poslom ili radom, smestite svog pauna u severnu zonu Feng šuija, kako biste pomogli sami sebi. Za dostizanje slave, paun svoje mesto mora pronaći u južnom delu vašeg doma, gde će mu se snaga povećati uz prisustvo crvene boje i vatre.

Za jačanje porodičnog života i braka, smestite pauna u jugozapadni deo svog doma, i uvek vodite računa o njemu. Kao i svaka druga figura feng šui filozofije, paun od vas traži pažnju – nemojte dozvoliti da mesecima skuplja prašinu, u potpunosti zanemaren sa vaše strane.

N.Đ.

Izvor The Spruce

Povezane teme