Značenje kornjače prema Feng Šui-ju

Prema Feng Šui praksi, kornjača predstavlja jednu od 4 nebeske životinje ili čuvara, koje se podudaraju sa pravcima na kompasu.

Crna kornjača predstavlja sever, zeleni zmaj je čuvar istoka, crveni feniks pazi na jug dok je beli tigar čuvar zapada. Ove četiri životinje se smatraju čuvarima dobre Feng Šui energije. Koreni njihove simbolike vežu se za same početke Feng Šui učenja. Postavljene u pravom položaju, smatra se da nebeske životinje kanališu i pojačavaju energiju, dok pogrešno mesto može ometati protok energije. Postoji nekoliko Feng Šui pravila i smernica za postavljanje kornjače kao Feng Šui leka u domu, bašti ili kancelariji.

ZNAČENJE I UPOTREBA FENG ŠUI KORNJAČE

U drevnoj Kini kornjača se smatra duhovnim simbolom dugovečnosti, dok u Feng Šui praksi ima različite namene. Načini korišćenja kornjače u Feng Šuiju zavisiće od vaše namere. Postoje 4 uobičajene upotrebe ovog simbola:

Prva upotreba – kao sredstvo zaštite i lek za jačanje energije. U ovu svrhu najbolje je kornjaču postaviti u zadnjem delu kuće. U kancelarijskom okruženju možete postaviti malu kornjaču iza vaših leđa. Na otvorenom kornjaču je poželjno postaviti u zadnjem delu bašte.

Druga upotreba – crne kornjače od metala u severnom delu Bagua oblasti vašeg doma. Ovakva upotreba se koristi za unapređenje energije u karijeri. Veruje se da ovaj Feng Šui plasman može pomoći u privlačenju jake uzemljene energije koja će vam trebati pri vašim projektima.

Treća upotreba – dovođenje energije uzemljenja bilo kom području vašeg doma kom je potrebna zaštita i stabilnost. Na primer ako imate kornjaču pozicioniranu u blizini ulaznih vrata okrenutu ka zapadu, to glavnim vratima donosi energiju uzemljenja i zaštite.

Četvrta primena – postavljanje kornjače u smeru koji je najbolji za vlasnike doma. Ova pozicija se izračunava na osnovu Kua broja vlasnika, kao i u skladu sa trenutnom Feng Šui energijom za tekuću godinu. Na ovaj način smatra se da se kornjača bori protiv bolesti i unapređuje zdravlje ukućana.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme