Zašto je neuredan ormar loš feng shui?

Raščišćavanje ormara od nereda jedan je od najčešće zanemarenih aspekata feng šui optimizacije doma.

Iako sređivanje može izgledati kao trivijalna stvar kada je u pitanju ostatak vašeg doma, ormari puni nereda mogu imati isto toliko uticaja na protok energije kao i otvorena soba sa gomilama odeće i drugih predmeta. Svaki put kada imate prenatrpan i neorganizovan ormar pred sobom, to sprečava dragocenu povoljnu Či energiju da neometano teče kroz vaš dom.

Drugim rečima, ostatak vašeg doma može biti savršeno uređen po feng shui pravilima, ali ako su ormari neuredni, znajte da ste na krivom putu. Nered stvara energiju stagnacije i postaje prepreka da pozitivne prilike uđu u vaš dom. Ukupan efekat pretrpanog ormana u inače feng šui domu je kao da radite ceo dan u bašti i oblačite svežu odeću bez tuširanja.

Možda nećete primetiti uzrok i posledicu neorganizovanog ormara koji je prepun stvari dok simptomi ne počnu da se pojavljuju. Jedina razlika je uticaj na određene oblasti vašeg života zasnovane na sektoru ormara.

Ako ste zanemarili bilo koji ormar u svom domu, znaci koji ukazuju na to mogu uključivati: bolest, poteškoće na poslu, svakodnevne prepreke na koje konstantno nailazite, finansijski problemi ili česte svađe u porodici.

Zato vam u nastavku ovog teksta donosimo savete feng shui stručnjaka koji vam mogu pomoći da odblokirate negativnu energiju i rešite problem neurednih ormara već danas!

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme

06.06.2024 Feng shui

Feng šui - čišćenje prostora

Ako ste već napravili prve Feng Šui korake, onda je vreme za sledeći korak, koji neće biti lak, ili je možda jedan od najtežih, ali ga ipak treba napraviti - čišćenje prostora.

03.06.2024 Feng shui

Feng šui - sektor braka i prijateljstva

Kroz pažljivo uređenje i svesnu nameru, sektor braka i prijateljstva može postati oaza ljubavi, mira i povezanosti u vašem domu.

31.05.2024 Feng shui

Crna boja za idealan dekor

Crna boja predstavlja snagu, eleganciju i dubinu, ali takođe nosi sa sobom i konotaciju tajanstvenosti i misterije. U feng šuiju, crna boja se najčešće koristi da bi se stvorio bal...

28.05.2024 Feng shui

Feng šui dekorisanje drvetom

Drveni elementi se najbolje ispoljavaju u zelenoj i braon boji, pravougaonim oblicima i predivnim i zdravim biljkama.

25.05.2024 Feng shui

Feng šui – trpezarija

Bez obzira na izgled, stil i funkciju, trpezarija je mesto gde najmlađi članovi porodice stiču osnovne pojmove i saznanja o životu, uče se manirima i kako u složenim životnim situa...

22.05.2024 Feng shui

Feng shui – rešite se negativne energije

Pravilno primenjen feng shui pomaže u prepoznavanju i uklanjanju izvora negativne energije, stvarajući mirnu i pozitivnu atmosferu koja podstiče dobrobit i prosperitet svih ukućana...

19.05.2024 Feng shui

Feng šui saveti za male stanove

Predstavljamo vam osnovne smernice za održavanje dobrog toka energije, nevezano sa veličinom prostora kojim raspolažete.

16.05.2024 Feng shui

Vodič za početnike - feng šui boje u enterijeru

Feng Šui daje savete za balansiranje energije u nekom prostoru, bio on veliki ili mali, u cilju postizanja dobrog zdravlja, sreće i životne energije, kao i Chi energije.

13.05.2024 Feng shui

Savršeno uređeno kupatilo po feng šui filozofiji

Kupatilo biste trebali da doživljavate u duhu feng shui-ja, kao sveto mesto, koje čisti ne samo vaše telo, nego pročišćuje i um i duh.

10.05.2024 Feng shui

Feng šui pravila za postavljanje kreveta koja vredi ispoštovati

U ovom intimnom prostoru, gde provodimo oko trećinu svog dana, trebalo bi da se osećamo mirno i spokojno, da se odmaramo i punimo svoje baterije. Upravo zbog toga ne iznenađuje čin...

07.05.2024 Feng shui

Feng šui i lava lampe: kako aktivirati energiju u enterijeru?

Lava lampe, poznate i kao svetlucave lampe, su uređaji sa sopstvenim osvetljenjem i grejnim elementom koji sadrže mešavinu obojenih tečnosti i ulja ili voska.