Upotreba Medicinskog Bude kao leka u Feng Šuiju

Ako ste zainteresovani za Feng Šui i uživate u istraživanju njegovih brojnih primena, onda ste sigurno čuli za Medicinskog Budu.

Ili ste ga makar videli. Nije potrebno da budete budista da biste znali da postoje različite Bude, odnosno njegove figure koje se koriste u različite svrhe. Kada je reč o najboljim i najefikasnijim Feng Šui aplikacijama, svaki detalji je važan. Energija kojom zrači Medicinski Buda je znatno drugačija od one koju ima Buda koji se smeje, na primer. U sušini energija Bude je jedna – energija Svetlosti, ali postoje različiti putevi do nje. Budući da se njihova energija i funkcija razlikuju, u tom je pogledu i primena Feng Šui simbola različita.

Medicinski Buda je kako samo ime kaže – lekoviti Buda. Na tradicionalnim slikama on je okružen različitim biljem i lekovima, dok oko njega isijava oreol lekovite energije. Budući da je zavet Medicinskog Bude bio da pomogne u izlečenju svih bolesnih i povređenih, često se od njega traži da pomogne u otklanjanju bolesti. Obično je ovaj Buda prikazan kako sedi sa teglom lekova u svojoj levoj ruci, dok njegova desna ruka počiva na kolenu u mudri blagoslova, sa stabljikom lekovite biljke između palca i kažiprsta.

Ponekad se Medicinski Buda naziva i Plavi Buda ili Lapis Lazuli Light Buda. Prema legendi on se transformisao u blistavo plavo svetlo Bude na velikom skupu ljudi i preneo im znanje po pitanju lečenja i medicine. U tom pogledu on je često prikazan sa plavom kožom ili sa plavom teglom sa lekovima u ruci. Mantra o Medicinskom Budi ima moćne vibracije za lečenje, kako uma tako i tela.

3 NAČINA PRIMENE SIMBLA MEDICINSKOG BUDE KAO FENG ŠUI LEKA

  • GODIŠNJA LETEĆA ZVEZDA – Sa svojom snagom da otera bolest Medicinski Buda je vrlo moćan godišnji Feng Šui lek za Bagua područje pogođenjeo zvezdom bolesti. Medicinski Buda predstavlja moćan lek za rasipanje negativnih vibracija. Za ovu specifičnu aplikaciju bolje je koristititi metalnu figuru nego sliku Bude.

  • LEK ZA ZDRAVLJE – Medicinski Buda je odličan Feng Šui lek za područje zdravlja vašeg doma. Najbolje je postaviti sliku Medicinskog Bude u oblasti Bague koja je zadužena za dobro zdravlje.

  • ENERGIJA DUHOVNOG ZDRAVLJA I SVESTI – Centar vašeg doma, područje Bagua zaduženo za duhovni rast i kultivaciju, kao i vaš lični oltar takođe mogu imati veliku koristi od postavke statue Medicinskog Bude.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme