Upotreba kraljevsko plavog safira u Feng Šuiju

Feng Šui krije mnoge tajne ka skladnom i srećnom načinu života.

Danas dobijate priliku da saznate zašto se safir kraljevsko plave boje smatra simbolom integriteta i mudrosti. Činjenica je da većina ljudi kada se spomene safir, pomisli na dragi kamen plave boje. Iako je plavi safir vrlo čest, on se može pronaći i u drugim bojama poput zelene, bele, crne, ljubičaste, ružičaste pa čak i žute. Crveni safir doduše nećete pronaći, jer je safir vrsta kamena koja se naziva korund, a crveni korund je ustvari rubin. Vrednost safira vezuje se za njegovu boju. Duboki, živopisni kraljevsko plavi safir se smatra najvrednijim.

ŠTA JE SAFIR?

Safir predstavlja dragi kamen povezan sa kraljevskom licencom. Veruje se da privlači obilje, blagoslov i darove. Koristi se za zaštitu od negativne energije, kao i za smirivanje uma, jačanje intuicije i prizvanje duhovne jasnoće.

ZNAČENJE I UPOTREBA SAFIRA

Safir se povezuje sa ljubavlju i često se koristi pri izradi vereničkog prstenja. Plavi safir ima vezu sa čakrom grla i može se koristiti za zaštitu štitne žlezde kao i za samoizražavanje, kraljevski plavi safir aktivira čakru trećeg oka i može vam pomoći da postanete svesniji sopstvene odgovornosti za misli i osećanja koja imate. On poboljšava integritet i donosi mudrost. U Feng Šuiju on je povezan sa znanjem i samokultivacijom.

NAČIN KORIŠČENJA U FENG ŠUIJU

Jedan od načina upotrebe safira prema Feng Šuiju je njegovo postavljanje u određeno područje Bagua mape. Bagua je alatka koja je koristi za pronalaženje veze između prostora u kom živite i vašeg ličnog bića.

AKTIVACIJOM GENA, UGLA ZNANJA

Gen je područje na Bagua mapi koje je povezano sa znanjem i samokultivacijom. Takođe ono je povezano sa veštinom i duovnim razvojem, a predstavlja ga tamno plava boja. Da biste pronašli ovo područje svog doma, potrebno je da stanete na prag ulaznih vrata i da pogledate u svoj dom. Vaš najbliži levi ugao je oblast Znanja. U ovom uglu je potrebno staviti kraljevsko plavi safir.

AKTIVACIJOM XUN, UGLA BOGATSTVA

Plavi safir ima snažnu vezu sa bogatstvom i obiljem. Bogatstvo vašeg doma na kineskom jeziku se naziva Xun. Ono je povezano sa obiljem i prosperitetom. Ako stanete na prag svojih ulaznih vrata i pogledate unutar doma, poslednji levi ugao u vašem domu je ugao vezan za bogatstvo. Stavljanje plavog safira u ovom uglu može dovesti bogatstvo u vaš dom.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme