Upotreba Granata u Feng Šuiju

Granat je energičan kamen koji se koristi za privlačenje i aktiviranje strasti i uspeha.

On može ukloniti emocionalne i energetske blokade, koje vas ograničavaju, kao i stare obrasce koji vam stoje na putu. Smatra se da Granat stvara energetsku i emocionalnu ravnotežu u telu.

ŠTA JE GRANAT?

Crveni Granat je popularan dragi kamen koji je cenjen vekovima unazad. On je januarski kamen rođenja i povezan je sa drugom godišnjicom braka. Naziv “granat” potiče od latinske reči za šipak. I dok crveni Granat podseća na boju svežeg nara odnosno šipka, ovaj kamen je javlja i u drugim bojama uključujući zelenu, narandžastu pa čak i plavu.

ZNAČENJE I UPOTREBA GRANATA

Granat je povezan sa vatrenom stihijom, koja se odnosi na strast i inspiraciju. Može povećati osećaj samopouzdanja i pomoći u stvaranju uravnoteženog seksualnog nagona. Granat se može koristiti za privlačenje partnera sa kojim želite romantičan odnos kao i za revitalizaciju postojeće romantične veze. Ovaj kamen ima vezu s korenskom čarkom i može povećati osećaj sigurnosti i prizemljenosti. Takođe on se koristi za zaštitu od prenosa loše energije.

VRSTE GRANATA

  • Crveni Granat – najpoznatja vrsta ovog kamena, koja ima poseban utcaj na srce. Koristi se za jačanje ljubavi i seksualnosti, kao i za uravnoteženje besa prema sebi i drugima.

  • Narandžasto-crveni Granat - koristan za snagu i regeneraciju. Priziva ljubav i povezuje korensku i krunsku čarku.

  • Crni Granat – podstiče iskrenost i istinski izraz. Povezan je sa čakrom grla i podstiče napredak u partnerstvu.

  • Svetlo-narandžasti Granat – koristan je za povećanje samopoštovanja i intuicije.

UPOTREBA U FENG ŠUIJU

Uključivanje Granata u stvaranje dobrog Feng Šuija može vam pomoći da iskoristite njegovu blagotvornu energiju. Jedan od načina da to uradite jeste da ga postavite na određenom mestu u svom domu. Bagua je mapa koju treba da sledite.

AKTIVIRAJTE OBLAST USPEHA I PRIZNANJA

Vatrena energija Granata, povezana sa elementom vatre može da poboljša vaš uspeh u poslu. Li je područje u vašem domu vezano za slavu i priznanje i upravo to je mesto na kom bi trebalo da staviti Granat. Kada stanete na prag vaše spavaće sobe i pogledate unutra, centar zida koji je najudaljeniji od vas je područje Li.

AKTIVIRAJTE KUN, LJUBAVNI KUTAK

Kun je područje na Bagua mapi povezano sa romatičnim vezama. Budući da Granat može da privuče budućeg partnera postavljanje ovog dragog kamena u ovaj deo vaše spavaće sobe je dobar način prizivanja ljubavi. Kun predstavlja najudaljeniji desni ugao spavaće sobe kada je posmatrate sa praga.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme