Upotreba citrina u Feng Šuiju

Citrin je povezan sa pozitivnošću i optimizmom.

To nije veliko iznenađenje, obzirom na njegovu veselu boju. Često se citrin koristi kao pomoć u ispoljavanju finansijskog obilja i prilika. Takođe može se koristiti za buđenje čakre solarnog pleksusa, pomažući u negovanju samopouzdanja i lične moći.

ŠTE JE CITRIN?

Citrin predstavlja popularnu vrstu kvarcnog kristala koji se često koristi pri Feng Šui metodama za prizivanje obilja, prosperiteta i pozitivnosti. Prirodni citrin je prilično redak pa je većina onih koji se sreću zapravo ametist koje koji je termički obrađen kako bi promenio boju. Citrin je dobio ime po francuskoj reči citron, što znači limun. Poput limuna, citrin dolazi u sunčanim nijansama žute i bledo-narandžaste boje.

ZNAČENJE I UPOTREBA CITRINA

Citrin je neobičan kristal po tome što transformiše, a ne apsorbuje negativnu energiju. Njega nije potrebni čistiti kao većinu kristala. On podstiče uravnotežene emocije i smirena osećanja. Preporučuje se osobama koje pate od digestivnih problema jer je povezan sa čakrom solarnog pleksusa koja se nalazi u crevima.

VRSTE CITRINA

  • Prirodni citrin – vrsta kvarca koji ima žute, narandžaste i smeđe tonove. Skuplja varijanta od termički obrađene verzije.

  • Termički obrađen citrin – vrsta ametista koji se zapravo ljubičasta vrsta kvarca. Kada se zagreje ljubičasta se pretvara u nijansu žute boje.

  • Dimljeni citrin – varijacija citrina sa nekim odimljenim kvarcem. Posebno se koristan pri radu na duhovnim stvarima.

  • Duhovni citrin – vrsta kvarca sa citrinskim bojama koje pomažu u čišćenju energetskog tela. Može pomoći u privlačenju prosperiteta.

KORIŠĆENJE U FENG ŠUIJU

Citrin je odličan kristal koji se koristi za poboljšanje protoka energije u domu. A kako ga možete koristiti saznajte u radovima koji slede:

  • Aktivirajte Tai Qi, područje zdravstva – Topla, zemljana boja citrina čini ga odličnim dodatkom ovom području vašeg doma. Tai Qi se nalazi u samom centru vašeg doma i predstavlja zdravlje i dobrobit.

  • Aktivirajte Xun, kutak bogatstva – Zbog veze citrina sa prosperitetom i obiljem, on ima prirodnu vezu sa Xun-om odnosno Bagua oblašću koje je povezano sa obiljem i bogatstvom. Krajnji levi ugao vašeg doma predstavlja oblast u koju bi trebalo da postavite citrin.

  • Prizovite energiju zemlje – Element zemlje predstavlja stabilnost, a možda vam baš energija zemlje treba ako se osećate uznemireno i nestabilno. Generalno gledano kamenje potiče iz zemlje i predstavlja njenu energiju, a naročito citrin ima jaku vezu sa ovim elementom.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme