Statua Bude je moćan zaštitnik doma, evo gde je treba postaviti

Statua Bude odiše mirom i spokojem, a uz to je i moćan feng šui simbol za zaštitu doma...

Feng šui principi sugerišu da postavljanjem statue Bude na određene lokacije u vašem domu možete uneti dobar 'Či' ili pozitivnu energiju i stvoriti mir i harmoniju u svojoj porodici. Važne tačke na koje treba obratiti pažnju prilikom postavke statue su sledeće:

  • Statuu Bude nikada ne treba zanemariti, i iz tog razloga je nikada ne bi trebalo postavljati u spavaću sobu, kupatilo ili kuhinju.
  • Što je više moguće, statua Bude treba da bude okrenuta ka istoku ili severoistoku.
  • Statuu Bude koja se smeje treba postaviti u severoistočni ugao kuće, jer može pomoći da se iskoristi pozitivna energija (veruje se da je to zona u kojoj sunčeva energija ulazi u kuću).
  • Lokacija statue ne bi trebalo da deli zid ili pod/plafon sa kuhinjom ili toaletom. Nikada ne postavljajte statuu ispod stepeništa, pored toaleta ili kuhinjskog zida, ili ispod toaleta ili kuhinje.
  • Statuu Bude koji se smeje možete postaviti bilo gde u vašem domu - kaže se da je predznak sreće i obilja.
  • Ispred statue Bude možete postaviti metalnu činiju punu vode, sa plutajućim laticama ruže, svećama i kamenčićima. Ovo pomaže da se statua uskladi sa pet elemenata.
  • Feng šui nalaže da se statua Bude ne sme postavljati blizu električnih utičnica ili teške opreme. Ovo će poremetiti energiju na toj lokaciji.
  • Veoma je važno da vaša statua Bude bude bez prašine, a područje oko nje čisto. Oko nje možete postaviti cveće i lagane mirisne štapiće da biste raspršili negativnu energiju. Dajte statui značaj koji zaslužuje i ne zatrpavajte okolinu nikakvim predmetima manjeg značaja!

U galeriji pronađite dodatne savete za postavljanje statue u domu i bašti.

Povezane teme

25.05.2024 Feng shui

Feng šui – trpezarija

Bez obzira na izgled, stil i funkciju, trpezarija je mesto gde najmlađi članovi porodice stiču osnovne pojmove i saznanja o životu, uče se manirima i kako u složenim životnim situa...

22.05.2024 Feng shui

Feng shui – rešite se negativne energije

Pravilno primenjen feng shui pomaže u prepoznavanju i uklanjanju izvora negativne energije, stvarajući mirnu i pozitivnu atmosferu koja podstiče dobrobit i prosperitet svih ukućana...

19.05.2024 Feng shui

Feng šui saveti za male stanove

Predstavljamo vam osnovne smernice za održavanje dobrog toka energije, nevezano sa veličinom prostora kojim raspolažete.

16.05.2024 Feng shui

Vodič za početnike - feng šui boje u enterijeru

Feng Šui daje savete za balansiranje energije u nekom prostoru, bio on veliki ili mali, u cilju postizanja dobrog zdravlja, sreće i životne energije, kao i Chi energije.

13.05.2024 Feng shui

Savršeno uređeno kupatilo po feng šui filozofiji

Kupatilo biste trebali da doživljavate u duhu feng shui-ja, kao sveto mesto, koje čisti ne samo vaše telo, nego pročišćuje i um i duh.

10.05.2024 Feng shui

Feng šui pravila za postavljanje kreveta koja vredi ispoštovati

U ovom intimnom prostoru, gde provodimo oko trećinu svog dana, trebalo bi da se osećamo mirno i spokojno, da se odmaramo i punimo svoje baterije. Upravo zbog toga ne iznenađuje čin...

07.05.2024 Feng shui

Feng šui i lava lampe: kako aktivirati energiju u enterijeru?

Lava lampe, poznate i kao svetlucave lampe, su uređaji sa sopstvenim osvetljenjem i grejnim elementom koji sadrže mešavinu obojenih tečnosti i ulja ili voska.

04.05.2024 Feng shui

Najbolje biljke za vaše kupatilo prema feng šui metodi

Čak i ako ne praktikujete Feng Šui u ostatku vašeg doma, uz dobro odabrane biljke u kupatilu, ujedno ćete osvežiti vazduh u njemu i eliminisati toksine.

01.05.2024 Feng shui

Unapredite raspoloženje u svom domu uz feng šui

U potrazi za harmoničnim životnim okruženjem, uključivanje principa feng šuija može značajno uticati na raspoloženje i protok energije u vašem domu.

28.04.2024 Feng shui

Znaci da vašim domom vlada loš Feng Šui

Ponekad se dešava da vlasnici kuće slučajno pozicioniraju nameštaj u enterijeru i drastično naprave disbalans u prostoru u kom žive.

23.04.2024 Feng shui

Dekoracija zida u duhu feng šuija

U feng šuiju zidovi i njihov raspored imaju važnu ulogu u prostoru. Ukoliko su dobro pozicionirani, kreiraćete dobru energiju u sobi. Važi i obrnuto – ukoliko se zidovi ne nalaze n...

19.04.2024 Feng shui

Feng šui saveti za bolju organizaciju doma

Dobra organizacija doma je ključna za stvaranje harmoničnog okruženja koje podržava naše fizičko i mentalno blagostanje. Kroz pažljivo planiranje i efikasnu raspodelu prostora, dom...

16.04.2024 Feng shui

Neka vaš uskršnji dekor procveta uz feng shui savete za harmoniju u domu

Iako na prvi pogled izgleda kao da Uskrs nema mnogo veze sa feng šuijem, istina je da se ova stara veština može kombinovati kako bi se stvorio skladan i harmoničan prostor za prosl...

11.04.2024 Feng shui

Šta je disbalans 5 elemenata i kako ga ispraviti?

Osiguravajući ravnotežu ovih elemenata, stvaramo okruženje u kojem energija slobodno cirkuliše, promovišemo dobrobit i harmoniju.

08.04.2024 Feng shui

5 feng šui saveta za uređenje prolećnog vrta

Saznajte kako da optimizujete svoj baštenski prostor i uživate u svežem, blagotvornom okruženju tokom cele sezone.