Srećne feng šui boje za različite sektore vašeg doma

Srećne feng šui boje za različite sektore vašeg doma...

Boja je veliki faktor kada je u pitanju uređenje enterijera, posebno sa aspekta feng šui filozofije. Ne samo da odgovarajuća boja može izazvati određena raspoloženja, već može i povezati različite delove doma i stvoriti vizuelne iluzije koje menjaju veličinu prostora i njegovu osvetljenost. Slobodno se, dakle, može reći da boje mogu pozitivno ili negativno uticati i na našu sreću.

Upotreba boje u feng šuiju usko je povezana sa mnogim formulama koje uključuju pet elemenata, a to su vatra, drvo, voda, metal i zemlja. Svaki element je predstavljen bojom, a određene boje imaju dominantan uticaj na određene sektore doma. To donosi mogućnost da u svoj dom unesete nijanse koje možete iskoristiti da sebi i svojoj porodici stvorite srećan i prosperitetan život.

Kada koristite boje za aktiviranje sektora, zapamtite: nema potrebe da farbate svaki zid ili da imate sav nameštaj u istoj boji. Umesto toga, igrajte se sa različitim nijansama, uparite ih sa komplementarnim bojama ili koristite male akcente kako biste ispunili svoj dom povoljnom energijom. Balans je ključ u feng šuiju!

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme

13.05.2024 Feng shui

Savršeno uređeno kupatilo po feng šui filozofiji

Kupatilo biste trebali da doživljavate u duhu feng shui-ja, kao sveto mesto, koje čisti ne samo vaše telo, nego pročišćuje i um i duh.

10.05.2024 Feng shui

Feng šui pravila za postavljanje kreveta koja vredi ispoštovati

U ovom intimnom prostoru, gde provodimo oko trećinu svog dana, trebalo bi da se osećamo mirno i spokojno, da se odmaramo i punimo svoje baterije. Upravo zbog toga ne iznenađuje čin...

07.05.2024 Feng shui

Feng šui i lava lampe: kako aktivirati energiju u enterijeru?

Lava lampe, poznate i kao svetlucave lampe, su uređaji sa sopstvenim osvetljenjem i grejnim elementom koji sadrže mešavinu obojenih tečnosti i ulja ili voska.

04.05.2024 Feng shui

Najbolje biljke za vaše kupatilo prema feng šui metodi

Čak i ako ne praktikujete Feng Šui u ostatku vašeg doma, uz dobro odabrane biljke u kupatilu, ujedno ćete osvežiti vazduh u njemu i eliminisati toksine.

01.05.2024 Feng shui

Unapredite raspoloženje u svom domu uz feng šui

U potrazi za harmoničnim životnim okruženjem, uključivanje principa feng šuija može značajno uticati na raspoloženje i protok energije u vašem domu.

28.04.2024 Feng shui

Znaci da vašim domom vlada loš Feng Šui

Ponekad se dešava da vlasnici kuće slučajno pozicioniraju nameštaj u enterijeru i drastično naprave disbalans u prostoru u kom žive.

23.04.2024 Feng shui

Dekoracija zida u duhu feng šuija

U feng šuiju zidovi i njihov raspored imaju važnu ulogu u prostoru. Ukoliko su dobro pozicionirani, kreiraćete dobru energiju u sobi. Važi i obrnuto – ukoliko se zidovi ne nalaze n...

19.04.2024 Feng shui

Feng šui saveti za bolju organizaciju doma

Dobra organizacija doma je ključna za stvaranje harmoničnog okruženja koje podržava naše fizičko i mentalno blagostanje. Kroz pažljivo planiranje i efikasnu raspodelu prostora, dom...

16.04.2024 Feng shui

Neka vaš uskršnji dekor procveta uz feng shui savete za harmoniju u domu

Iako na prvi pogled izgleda kao da Uskrs nema mnogo veze sa feng šuijem, istina je da se ova stara veština može kombinovati kako bi se stvorio skladan i harmoničan prostor za prosl...

11.04.2024 Feng shui

Šta je disbalans 5 elemenata i kako ga ispraviti?

Osiguravajući ravnotežu ovih elemenata, stvaramo okruženje u kojem energija slobodno cirkuliše, promovišemo dobrobit i harmoniju.

08.04.2024 Feng shui

5 feng šui saveta za uređenje prolećnog vrta

Saznajte kako da optimizujete svoj baštenski prostor i uživate u svežem, blagotvornom okruženju tokom cele sezone.