Simbolika lotosa u feng šuiju i kako je (is)koristiti u domu

Kako naši životi postaju sve užurbaniji i više fokusirani na tehnologiju, mnogi od nas traže načine da se povežu sa prirodom u svojim domovima.

Rad sa feng šui principima je jedan od načina na koji možete ostvariti mnogo bolju konekciju, kako sa prirodom tako i sa svojim najdubljim potrebama. U prevodu, feng šui nastoji da stvori više harmonije sa prirodnim svetom, i to prateći svakodnevne cikluse prirode koje dalje prevodi odnosno prenosi direktno u životno okruženje.

Postoji mnogo načina da unesete mudrost sveta prirode u svoj dom. Jedan od njih je rad sa značajnim simbolima iz prirode, poput biljaka ili životinja. Lotos je popularan simbol koji izaziva mir, harmoniju i saosećanje. Najbolje od svega - ova lepa i privlačna biljka se jako uspešno može koristiti kao simbol poboljšanja feng šuija vašeg doma!

Lotos je prelepa biljka koja raste u jezerima i ribnjacima i predstavlja ikonski simbol u mnogim kulturama. Ima veliki cvet sa belim, ružičastim ili crvenim laticama. U Kini se svi delovi biljke lotosa koriste u različite svrhe. Cvet se koristi kao ukras, dok ostali delovi biljke imaju hranljive i lekovite prednosti.

Za razliku od drugog cveća i biljaka, nije moguće uneti živu biljku lotosa u dom. Ako želite da radite sa simbolikom lotosa, možete umesto toga da unesete sliku lotosa u svoj prostor, i to sa namerom. A kako to uraditi na najbolji mogući način, otkrivamo vam u nastavku ovog teksta.

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme