Simbolika konja u feng šuiju

Da li volite energiju konja i pitate li se kako možete ukrasiti svoj dom simbolima ovih plemenitih i divnih životinja za najbolji feng šui?

Možda imate živopisnu i zapanjujuću sliku ili grafiku koje prikazuju konje u trku, ili možda fotografiju koja izbliza prikazuje predivnu mudrost u očima ove slobodoljubive životinje. Konji su zaista jedinstvena bića, a ljudi ih vole hiljadama godina. Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

SIMBOLIKA

U klasičnoj feng šui primeni, slika konja donosi energiju uspeha, slave, slobode i brzine. Naravno, to su osećaji koje većina nas već povezuje s energijom konja. I zaista, svi simboli feng šuija koriste inherentnu energiju koju um povezuje sa specifičnim simbolom kako bi izazvao energiju.

Ostale karakteristike koje predstavljaju konji su prosperitet, stalno kretanje napred ili pokret, napredovanje ili rast, lojalnost, izdržljivost uspeh ili pobedu. Specifični prikaz konja, kao i broj prikazanih konja, takođe imaju simboličan značaj.

Specifični prikaz konja, kao i broj prikazanih konja, takođe imaju simboličan značaj u feng šuijuphoto: iStock

 • Konj ili konji u pokretu mogu vam pomoći da vratite fokus i usmere vas na putu do uspeha.
 • Riđi konji, posebno konji koji galopiraju, simboli su snage i agresije. Ovi prikazi se obično koriste u kancelarijama kako bi se promovisao uspeh u poslovanju.
 • Beli konji u pokretu pomažu da se osigura stalni ili glatki priliv novca za preduzeća i domaćinstva.
 • Svi konji su povezani sa elementom Vatre, kao i sa jakom jang (muškom) energijom.
 • Konji u galopu koji gledaju u kuću ili sobu dovode svoju energiju u dom; Konji koji su okrenuti od kuće ili sobe odneti energiju iz kuće.
 • Pojedinačni konji smešteni jedan pored drugog (ili prikaz konja u parovima) mogu ojačati poslovne ili lične odnose. Konji prikazani u većim grupama - često tri, pet ili osam - jači su simboli moći i pobede.
 • Grupisani konji treba da se kreću ili da se kreću zajedno da simbolizuju partnerstvo, porodicu ili kombinovanu snagu.

Najbolja mesta za postavljanje simbola ili slike konja:

Da biste najviše iskoristili feng šui snagu simbola konja, pozicionirajte konje na osnovu feng šui mape vaše kuće. Možete koristiti fotografiju, sliku, skulpturu ili bilo koju drugu dekoraciju sa slikom konja

 • Jug: Južni deo vašeg doma ili kancelarije je jedno od najboljih mesta za prikazivanje simbola konja. Ako koristite zapadnu bagua, ovo je vaše područje slave i reputacije.
 • Sever: Severno područje vašeg doma ili kancelarije je drugo najbolje mesto za prikaz slike konja (ili nekoliko konja). Sa zapadnom baguom, ovo je vaše područje karijere.
 • Jugozapad: Ako volite konje i želite da koristite ovaj lek u vašem području ljubavi i braka- jugozapadni deo vašeg prostora - izaberite feng šui dekor koji prikazuje dva konja, ne jednog ili tri.
 • Horoskopski znak: Ako je vaš kineski horoskopski znak konj, možete takođe prikazati konje u svom sretnom feng šui smeru za uspeh.

Konj je u feng šuiju simbol slave, bogatstva, dobre karijere i brzine u obavljanju zadatakaphoto: iStock

Gde treba izbegavati postavljanje simbola konja?

Kao i kod svih feng šui simbola, nepravilno postavljanje ili konfliktni simbolizam sa feng šui konjima može imati negativan efekat. Zato obavezno izbegavajte stavljanje konja u drvo ili metal feng šui elemente kako ne bi došlo do sukoba sa konjskom energijom vatre. Ova područja su istočna i jugoistočna područja za element drveta i zapadni i severozapadni deo za metalni element.

 • Ne stavljajte slike ili figure konja u spavaću sobu. Snaga i snažna aktivnost konja, posebno onih u pokretu, mogu doneti previše aktivne energije u spavaću sobu - mesto spokojstva i opuštenosti.
 • Izbegavajte konje koji su tužni, ljuti ili deluje kao da se međusobno svađaju. To može dovesti do konflikta u porodici, članova domaćinstva ili poslovnih saradnika. Konji bi trebalo da izgledaju srećno i da budu u smeru za najpozitivniji učinak.
 • Izbegavajte slike sa nepotpunim, apstraktnim ili segmentiranim konjima. Ovi prikazi mogu da promovišu osećaj konfuzije, nedostatka kontrole ili distorzije.Ne postavljajte konje u galopu tako da oni gledaju prema va vratima, jer želite da njihova energija bude usmerena unutar kuće, a ne izvan kuće ili van nje.

Povezane teme

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...

15.01.2024 Feng shui

Fikus Bendžamin je jedna od omiljenih feng šui biljaka, a evo i zašto!

Prema Feng Šui filozofiji, fikus Bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočnom delu stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene od...

12.01.2024 Feng shui

Feng šui i terapija bojama

Feng šui terapija bojama priznaje da svaka boja nosi sa sobom određene energije koje mogu značajno uticati na mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje pojedinca.

09.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za bolji i kvalitetniji san

Prema feng šuiju, način na koji dizajniramo naše domove takođe može uticati na način na koji spavamo.

06.01.2024 Feng shui

8 velikih feng šui simbola dugovečnosti za dom

Ovo je 8 najboljih feng šui simbola koji će vašoj porodici osigurati dugovečnost i prosperitet