Simbol šišmiša za prosperitet

Iako mnogima izgleda jezivo, šišmiš, odnosno slepi miš se smatra povoljnim klasičnim kineskim feng shui simbolom za prosperitet.

Međutim, može se reći da se simbol šišmiša retko koristi u zapadnom svetu. Kao što znate, feng shui simboli su duboko povezani sa kulturološki specifičnim simboličkim nivoom, što znači da biste trebali izabrati simbol kao feng shui lek u skladu sa značenjem koje ima za vas, a ne prema značenju feng shui knjiga.

Tumačenje simbola je uvek složen poduhvat, jer sve zavisi od kulture u kojoj ste odrasli ili kulture u kojoj se najbolje osećate. U klasičnim feng shui aplikacijama, šišmiš se smatra simbolom bogatstva i koristi se kao lek za bogatstvo zbog iste reči / izgovora za šišmiša - "Fook", što takođe znači "prosperitet" na kineskom. Šišmiš je takođe predstavljao sreću i dugovečnost, tako da je to povoljan simbol u kineskoj kulturi.

Šišmiši imaju legendarnu ulogu u Kini. U pećinama na brdima u Kini nalaze se šišmiši stari hiljadu godina koji imaju srebrnkastu boju. Veruje se da ovi šišmiši imaju lekovite vrednosti i važan su sastojak u kineskoj narodnoj medicini.

Simbolično prisustvo slepih miševa se upotrebljava u mnogim kineskim kućama, zajedno sa drugim simbolima bogatstva da bi privukli isto.

Ovaj simbol ima mnogo značenja i svi oni dozvoljavaju da se slepi miš koristi na nekoliko različitih načina. Tradicionalno, u feng shui prodavnicama možete videti figure slepih miševa sa raširenim krilima i u ovoj formi su najčešće prikazani. Oni se takođe mogu prodavati odvojeno od dodatnih simbola ili zajedno sa drugim poznatim feng shui talismanima.

Šta za vas znači feng shui simbol šišmiša?  Da li vas asocira na prosperitet i sreću? Budite mudri kada je u pitanju uređenje kuće različitim feng shui simbolima, i odaberite onaj koji vam se najviše dopada.

N.V.T.

Izvor The Spruce

Povezane teme