Simbol konja u feng šuiju

Više slika

Više slika

Da li volite energiju konja i pitate li se kako možete ukrasiti svoj dom simbolima ovih plemenitih i divnih životinja za najbolji feng šui?

Možda imate živopisnu i zapanjujuću sliku ili grafiku koje prikazuju konje u trku, ili možda fotografiju koja izbliza prikazuje predivnu mudrost u očima ove slobodoljubive životinje.

Konji su zaista jedinstvena bića, a ljudi ih vole hiljadama godina. Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom. 

Simbolika

U klasičnoj feng šui primeni, slika konja donosi energiju uspeha, slave, slobode i brzine. Naravno, to su osećaji koje većina nas već povezuje s energijom konja. I zaista, svi simboli feng šuija koriste inherentnu energiju koju um povezuje sa specifičnim simbolom kako bi izazvao energiju.

Ostale karakteristike koje predstavljaju konji su prosperitet, stalno kretanje napred ili pokret, napredovanje ili rast, lojalnost, izdržljivost uspeh ili pobedu.

Specifični prikaz konja, kao i broj prikazanih konja, takođe imaju simboličan značaj:

• Konj ili konji u pokretu mogu vam pomoći da vratite fokus i usmere vas na putu do uspeha.

• Riđi konji, posebno konji koji galopiraju, simboli su snage i agresije. Ovi prikazi se obično koriste u kancelarijama kako bi se promovisao uspeh u poslovanju.

• Beli konji u pokretu pomažu da se osigura stalni ili glatki priliv novca za preduzeća i domaćinstva.

• Svi konji su povezani sa elementom Vatre, kao i sa jakom jang (muškom) energijom.

• Konji u galopu koji gledaju u kuću ili sobu dovode svoju energiju u dom; Konji koji su okrenuti od kuće ili sobe odneti energiju iz kuće.

• Pojedinačni konji smešteni jedan pored drugog (ili prikaz konja u parovima) mogu ojačati poslovne ili lične odnose. Konji prikazani u većim grupama - često tri, pet ili osam - jači su simboli moći i pobede. Grupisani konji treba da se kreću ili da se kreću zajedno da simbolizuju partnerstvo, porodicu ili kombinovanu snagu.

Najbolja mesta za postavljanje simbola ili slike konja

Da biste najviše iskoristili feng šui snagu simbola konja, pozicionirajte konje na osnovu feng šui mape vaše kuće. Možete koristiti fotografiju, sliku, skulpturu ili bilo koju drugu dekoraciju sa slikom konja

• Jug: Južni deo vašeg doma ili kancelarije je jedno od najboljih mesta za prikazivanje simbola konja. Ako koristite zapadnu bagua, ovo je vaše područje slave i reputacije.

• Sever: Severno područje vašeg doma ili kancelarije je drugo najbolje mesto za prikaz slike konja (ili nekoliko konja). Sa zapadnom baguom, ovo je vaše područje karijere.

• Jugozapad: Ako volite konje i želite da koristite ovaj lek u vašem području ljubavi i braka- jugozapadni deo vašeg prostora - izaberite feng šui dekor koji prikazuje dva konja, ne jednog ili tri.

• Horoskopski znak: Ako je vaš kineski horoskopski znak konj, možete takođe prikazati konje u svom sretnom feng šui smeru za uspeh.

Gde treba izbegavati postavljanje simbola konja

Kao i kod svih feng šui simbola, nepravilno postavljanje ili konfliktni simbolizam sa feng šui konjima može imati negativan efekat:

• Izbegavajte stavljanje konja u drvo ili metal feng šui elemente kako ne bi došlo do sukoba sa konjskom energijom vatre. Ova područja su istočna i jugoistočna područja za element drveta i zapadni i severozapadni deo za metalni element.

• Ne stavljajte slike ili figure konja u spavaću sobu. Snaga i snažna aktivnost konja, posebno onih u pokretu, mogu doneti previše aktivne energije u spavaću sobu - mesto spokojstva i opuštenosti.

• Izbegavajte konje koji su tužni, ljuti ili deluje kao da se međusobno svađaju. To može dovesti do konflikta u porodici, članova domaćinstva ili poslovnih saradnika. Konji bi trebalo da izgledaju srećno i da budu u smeru za najpozitivniji učinak.

• Izbegavajte slike sa nepotpunim, apstraktnim ili segmentiranim konjima. Ovi prikazi mogu da promovišu osećaj konfuzije, nedostatka kontrole ili distorzije.

• Ne postavljajte konje u galopu tako da oni gledaju prema va vratima, jer želite da njihova energija bude usmerena unutar kuće, a ne izvan kuće ili van nje.

N.V.T.

 

Povezane teme

16.05.2023 Feng shui

Trpezarija u skladu sa osnovnim feng šui principima: saveti koje ne smete ignorisati!

Saveti stručnjaka pomažu vam da svoju trpezariju uskladite sa glavnim feng šui principima. Deljenje obroka sa voljenima u prelepom okruženju je ritual koji treba svakodnevno poštov...

11.05.2023 Feng shui

8 vrsta biljaka novca koje biste (definitivno!) trebali držati u svom domu

Donesite bogatstvo i izobilje u svoj dom uz pomoć ovih osam biljaka... Često čujemo priču o takozvanim feng šui biljkama novca. Kakve su to biljke? Zašto ih koristiti? Kako one uop...

08.05.2023 Feng shui

Korelacija između naših emocija i našeg kućnog dekora: feng šui rešenja za bolji i uspešniji život

Naše stanje uma i naše emocije odražavaju se na to kako ukrašavamo svoje domove. Feng šui stručnjaci dobro znaju da prepoznaju tu tajnu vezu koja postoji između ljudi, emocija i na...

03.05.2023 Feng shui

Feng šui stručnjaci upozoravaju na važnost prirodnog osvetljenja doma, evo kako to uraditi na najbolji način!

Skoro svi primećuju da prirodno svetlo smanjuje umor i da je bolje za naše raspoloženje... Studije pokazuju da prirodno osvetljenje pomaže da se regulišu naši hormoni i cirkadijaln...

28.04.2023 Feng shui

Pažljiv feng šui dizajn doma: odbacite trendove, pratite svoje srce!

U poslednjoj deceniji stvorio se trend koji promoviše neutralna i siva okruženja. Da li ga moramo nužno slediti? Stanodavci ali i graditelji to vole, jer mogu da se izvuku sa površ...

25.04.2023 Feng shui

Prolećna feng šui rutina vašeg doma: sve što treba da znate o dobrom protoku energije

Proleće je tu, vreme je da odradimo najbitnija feng šui podešavanja doma... Proleće je veoma posebno doba godine. Naše telo i duša žele da prate otvaranje i kretanje energije u pri...

20.04.2023 Feng shui

Feng šui saveti za sve koji žele kvalitetnije emotivne odnose u godini Vodenog Zeca

Kako koristiti feng šui da biste privukli ljubav u svoj život u godini Vodenog Zeca? Imate poteškoće sa ljubavnim životom? Možda vaš dom jednostavno nema dobar Či.

17.04.2023 Feng shui

Najsrećnije feng šui boje za 2023. godinu i kako ih iskoristiti za maksimalan uticaj

Feng šui stručnjaci se slažu da je šumsko zelena najsrećnija boja za 2023. godinu - godinu Vodenog Zeca. 2023. godina označava početak Vodenog Zeca, prema kineskom horoskopu. Ova g...

07.04.2023 Feng shui

Ovi feng šui saveti za prolećno uređenje spavaće sobe poboljšaće vaše finansije i ljubavna dešavanja u 2023. godini

Ovi feng šui saveti za prolećno uređenje spavaće sobe mogu vam biti od velike pomoći u 2023. godini. Prolećno uređenje spavaće sobe koje je u skladu sa osnovnim feng šui principima...

04.04.2023 Feng shui

Ovog proleća poboljšajte energiju svog doma prateći savete feng šui stručnjaka

Posle mračne i tihe zime stiže nam mnogo aktivnija energija proleća - pravo je vreme da se pozabavimo osnovnim feng šui podešavanjima doma. Feng šui, što se prevodi kao vetar i vod...

30.03.2023 Feng shui

Feng Shui saveti za odabir umetničkih dela za vaš životni prostor

Postavljanje umetničkog dela koje je za vas posebno sigurno će popraviti vaše raspoloženje i obogatiti vaš životni prostor. Tekstil i zidne zavese, drvene rezbarije i metalni predm...