Prednosti korišćenja sveća prema Feng Šuiju

Sveće mogu postati vrlo moćan Feng Šui lek ako znate kako da ih strateški koristite.

Baš kao i kod drugih predmeta koji se koriste pri Feng Šui učenju, i one dolaze uz prigodne smernice za korišćenje. Pored kamina, sveće predstavljaju najsnažniji izraz Feng Šui elementa vatre u vašem prostoru. Budući da su toliko moćne poželjno je da znate kako treba da ih koristite.

Sveće prizivaju energiju pročišćenja i inspiracije, pri čemu pomažu u oslobađanju od svakodnevnog stresa. Sveće takođe donose kreativnu i živopisnu energiju svakom prostoru, a njihov sjaj može sobu ispuniti strašću i pozitivnim vibracijama.

GDE POSTAVITI SVEĆE?

Prostorija u vašem domu u kojoj bi svoje mesto trebalo da nađu sveće je svakako vaša spavaća soba. Modernim spavaćim sobama obično nedostaje vitalni kvalitet svete strasti a zapaljene sveće, posebno one dobrog kvaliteta, mogu pročistiti prostor i poboljšati energiju u njemu. Pored spavaće sobe, prostorije koje mogu imati koristi od sveća su kupatilo i dnevna soba. U drugim delovima stana potrebno ih je oprezno koristiti.

NAJBOLJA PODRUČJA

Upotreba Bagua mape može vam dati smernice gde je najpoželjnije da upotrebite sveće kao element vatre. Sveće je najbolje koristiti u oblastima juga, jugozapada, severoistoka i u centralnom delu vašeg životnog prostora. Takođe kada upotrebljavate sveće kao lek imajte na umu njihovu boju, kao i boju svećnjaka.

KVALITET SVEĆA JE VAŽAN

Određene vrste sveća pružaju zdravstvene prednosti i mogu poboljšati kvalitet vazduha u vašoj kući. Najbolje bi bilo kada biste mogli investirati u prirodne sveće od pčelinjeg voska ili soje. Paljenje sveća dobrog kvaliteta 15 minuta pre spavanja u vašoj spavaćoj sobi preusmeriće pozitivnu energiju ka vama i obezbediti vam lak san.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme