Postavite feng šui kutiju sa blagom ispod svog kreveta i upijajte pozitivnu energiju i dok spavate

Eksperti tvrde da onda kada ležimo ili spavamo na našim krevetima, deo mozga zadužen za podsvest ostaje otvoren i upija još više energije.

Ovo je samo jedan od razloga zašto feng šui filozofija i njen sistem dizajniranja prostora, toplo savetuju da ne bi trebalo da držite ništa ispod vašeg kreveta, ali takođe morate znati da postoji samo jedan izuzetak. Sudeći po feng šui umetnosti, prostor ispod kreveta mora ostati prazan kako bi obezbedio slobodan protok energije i rasporedio je pravilno kroz vaše telo tokom noći.

Stvari i predmeti koji se mogu držati ispod kreveta, poseduju energiju koju vaš podsvesni deo apsorbuje prilikom spavanja, dok ovo predstavlja veoma lošu stvar po organizam i zdrav noćni san. Ali, kao što smo već rekli - možete napraviti izuzetak. Vođeni ovom filozofijom, mi ipak imamo mogućnost da držimo "nešto" ispod kreveta i ovo feng šui pravilo nam omogućuje da ispod našeg nameštaja postavimo nešto što se zove kutija sa blagom.

Feng šui kutija sa blagom treba da bude ispunjena stvarima koje za vas predstavljaju srećuphoto: iStock

Šta je kutija sa blagom? "Kutija sa blagom" predstavlja specifičnu alatku ove drevne mistike, koja emituje određene želje i namere, otvorene prema našem podsvesnom "JA", što umnogome povećava šanse da se naše težnje zaista ispune. Ono što morate na samom početku znati, jeste da je kvalitet kutije veoma važan, zato što će on izazvati veću ili manju vibraciju energije.

Primera radi, čvrsti poklopac će predstavljati stabilnu energiju, dok će kutija otvorenijeg tipa činiti energiju slobodnog protoka. Imajte na umu da su obe vrste veoma dobre i vaš izbor zavisi od toga šta želite da postignete. Drvo, kao jedan od materijala koji može biti korišćen za njihovu izradu, predstavlja zemlju i sadrži energiju aktivnosti i rasta. Fina zlatna, (možda imitacija), srebrna, ili kutija ukrašena kamenjem, može uvećati osećaj blagostanja i bogatstva. Glina i keramika sugerišu na moć pažnje i nege.

Pre nego što bilo šta stavite u svoju kutiju, morate se zapitati - šta je ono što će vas zaista učiniti srećnim? Poenta je u tome da se celokupna ideja svodi na pronalaženje predmeta koji mogu simulirati vaše srećne trenutke koje želite da privučete u životu. Ovo znači da bi trebalo da postavite određene predmete kako bi podstakli specifične želje da se ispune u vašem životu, na primer, ako želite uspeh i novac, odložite u kutiju nekoliko različitih novčanica, par zlatnih predmeta, (zlatnih novčića ili zlatnog nakita), kristale. Uvek izbegavajte obične, metalne kovanice.

Feng šui kutija sa blagom može biti ispunjena i elementima koji se odnose na ljubav i emocijephoto: iStock

U slučaju da želite da privučete ljubav, smestite u kutiju prirodne mirise, crvene sveće, mirisne kreme i esencijalna ulja. Automatski ćete osetiti udar energije iz vaše kutije sa blagom, nevezano sa tim gde je smestite, bitno je samo da se nalazi negde oko nivoa pupka. Ovo znači da se direktno "hranite" energijom koja se nalazi unutar nje, kao što majka hrani fetus putem pupčane vrpce.

Na kraju, jako je važno da zapamtite da vaša kutija sa blagom mora biti "osvežavana" na svaka tri meseca.

Povezane teme

09.06.2024 Feng shui

Nasmejani Buda: moćan feng šui lek za 2024. godinu

Otkrivamo vam sve pojedinosti vezane za statuu Nasmejanog Bude koja vam može poslužiti kao moćan feng šui lek za 2024. godinu

06.06.2024 Feng shui

Feng šui - čišćenje prostora

Ako ste već napravili prve Feng Šui korake, onda je vreme za sledeći korak, koji neće biti lak, ili je možda jedan od najtežih, ali ga ipak treba napraviti - čišćenje prostora.

03.06.2024 Feng shui

Feng šui - sektor braka i prijateljstva

Kroz pažljivo uređenje i svesnu nameru, sektor braka i prijateljstva može postati oaza ljubavi, mira i povezanosti u vašem domu.

31.05.2024 Feng shui

Crna boja za idealan dekor

Crna boja predstavlja snagu, eleganciju i dubinu, ali takođe nosi sa sobom i konotaciju tajanstvenosti i misterije. U feng šuiju, crna boja se najčešće koristi da bi se stvorio bal...

28.05.2024 Feng shui

Feng šui dekorisanje drvetom

Drveni elementi se najbolje ispoljavaju u zelenoj i braon boji, pravougaonim oblicima i predivnim i zdravim biljkama.

25.05.2024 Feng shui

Feng šui – trpezarija

Bez obzira na izgled, stil i funkciju, trpezarija je mesto gde najmlađi članovi porodice stiču osnovne pojmove i saznanja o životu, uče se manirima i kako u složenim životnim situa...

22.05.2024 Feng shui

Feng shui – rešite se negativne energije

Pravilno primenjen feng shui pomaže u prepoznavanju i uklanjanju izvora negativne energije, stvarajući mirnu i pozitivnu atmosferu koja podstiče dobrobit i prosperitet svih ukućana...

19.05.2024 Feng shui

Feng šui saveti za male stanove

Predstavljamo vam osnovne smernice za održavanje dobrog toka energije, nevezano sa veličinom prostora kojim raspolažete.

16.05.2024 Feng shui

Vodič za početnike - feng šui boje u enterijeru

Feng Šui daje savete za balansiranje energije u nekom prostoru, bio on veliki ili mali, u cilju postizanja dobrog zdravlja, sreće i životne energije, kao i Chi energije.

13.05.2024 Feng shui

Savršeno uređeno kupatilo po feng šui filozofiji

Kupatilo biste trebali da doživljavate u duhu feng shui-ja, kao sveto mesto, koje čisti ne samo vaše telo, nego pročišćuje i um i duh.

10.05.2024 Feng shui

Feng šui pravila za postavljanje kreveta koja vredi ispoštovati

U ovom intimnom prostoru, gde provodimo oko trećinu svog dana, trebalo bi da se osećamo mirno i spokojno, da se odmaramo i punimo svoje baterije. Upravo zbog toga ne iznenađuje čin...