Opremite svoj prostor za meditaciju najboljim Feng Shui bojama

Rad sa feng šui energijom omogućava nam da počnemo da se povezujemo sa našim okruženjem i budemo u većoj harmoniji sa svojim domom.

Feng šui je povezan sa meditacijom na više načina. Ovu vezu možete posmatrati na najosnovnijem nivou: primenjujete feng šui principe u svom domu i istovremeno imate prostor koji je posvećen meditaciji. No, da li je to dovoljno? Ako uzmemo u obzir da je feng šui savršen način da se pažljivo povežete sa svim prostorijama u kući, onda su svesnost i meditacija dodatni načini da se bolje upoznate sa stvarima oko sebe a samim tim i uskladite svoju energiju sa energijom doma.

Feng šui nastoji da pomera vidljive i nevidljive energije po našim domovima, a boja je vrsta energije koja zadovoljava oba ova uslova. S jedne strane, boja je nešto što prija ili ne prija našem čulu vida, a s druge strane može biti i svetlosna vibracija koju ne možemo da uočimo golim okom, ali je zato savršeno možemo osetiti na drugačiji, mnogo suptilniji način. Zato ne čudi što je boja, gledano iz feng shui perspektive, jedan od najmoćnijih načina da se pomeri i aktivira energija u prostoru.

Kada dizajnirate prostor za meditaciju, postoji nekoliko feng shui smernica za adekvatnu primenu boje. Iako ne postoje „najbolje“ niti “najgore” feng shui boje za prostor za meditaciju, uvek postoje nijanse koje bolje prijaju ovim delovima doma u zavisnosti od vaše energije ali i namera. Zato je preporuka stručnjaka da obratite pažnju na boje koje vas privlače i oslušnete svoju intuiciju.

Nakon što odlučite koje boje želite da unesete u svoj prostor za meditaciju, imate nekoliko opcija. Ove boje možete da ugradite na načine koji zahtevaju više ulaganja, kao što je farbanje zidova ili nameštaja, ili pokušajte da dodate boju na manji način, poput jastuka za meditaciju. Možete čak da primenite svoju feng shui boju sa mnogo lakšim dodirom i počnete sa veoma malim predmetom kao što je sveća, kristal ili neki drugi element koji je deo vašeg prostora za meditaciju.

A jedan od načina da se pristupi feng šuiju i boji je da pogledate teoriju boja pet elemenata. Sistem pet elemenata potiče iz taoizma, i to je način razumevanja različitih energija koje čine svet. Svaki element je povezan sa određenim bojama, kao i određenim kvalitetima. Ako postoji vrsta energije koju želite da kultivišete u svojoj praksi meditacije, možete da unesete odgovarajući element upravo kroz boju.

U nastavku teksta sa vama delimo boje i kvalitete koji su u direktnoj vezi sa svakim od pet elemenata.

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme