Nekoliko feng šui saveta za dnevnu sobu

Dobra feng šui dnevna soba je spokojno, gostoljubivo i umirujuće utočište u kome možete da se izolujete i odmorite.

Ako posedujete dnevnu sobu koja je previše mala ili previše velika, neregularnog oblika, ona neće dozvoliti energiji da teče. Dnevni boravak dizajniram feng šui principima ne bi trebalo da bude veći od trpezarije niti da se nalazi na drugom kraju kuće.

RASPORED NAMEŠTAJA

Počnite sa najvećim komadom nameštaja, vašom sofom ili kaučom.

Vaš prioritet je da postavite leđa sofe uz čvrstu površinu zida, drugačije nećeti imati podršku u životu. Manje sofe mogu biti postavljene tako da imaju prozor iza sebe, ali ne glavna i najveća.

Zatim budite sigurni da uvek možete da vidite vrata. Ako vam se vrata nalaze iza leđa to može prouzrokovati mnogo propuštenih šansi u životu i izazvati ružna iznenađenja. Možete postaviti ogledalo na pametan način kako biste uvek videli vrata. Kako god ovo da uradite, potrudite se da ne vidite svoj odraz onda kada stojite na vratima.

Po feng šuiu, ugaone garniture treba izbegavati, jer njihov oblik podseća na vrhove otrovnih strela.

AKVARIJUM

Akvarijum u feng šui dnevnoj sobi može postati izvor uživanja i relaksacije. Možete se zavaliti i posmatrati kako drugi svet oživljava pred vašim očima - ali da li ste znali da ako postavite svoj akvarijum na severoistočnu stranu vaše dnevne sobe, vi zapravo privlačite bogatstvo i obilje u svoj dom? Ne postavljajte vodu na južnoj strani, takođe izbegavajte držanje akvarijuma na zapadnoj kao i na severozapadnoj strani vaše prostorije.

OGLEDALA

Odvažno i prelepo ogledalo može samo postati centralna tačka u feng šui dnevnoj sobi. Ogledalo samo po sebi može činiti umetničko delo dok u isto vreme dodaje začarani prostor i svetlost u dnevnom boravku zasnovanom na ovoj filozofiji. Ako vaše zidno ogledalo reflektuje pogled na biljke koje se nalaze napolju, reku, zdravo zelenilo ili strma brda to kao posledicu ima veliku ekspanziju čiste energije. Pogled koji se pruža na drveće unosi rast njenog toka, dok scenska planinska panorama donosi dobre odnose. Pogled na vodu donosi prosperitet. Nikako nemojte postavljati ogledalo na južni zid i budite sigurni da ne možete da vidite svoju priliku u njemu onda kada stojite na vratima ili prozorima.

FOTOGRAFIJE

Možete izabrati neku fotografiju koja prelepo ističe boje u vašoj dnevnoj sobi, ili izaberite celu svoju šemu boja i dizajnirajte je oko vaše fantastične slike, međutim, budite mudri sa njima i nemojte kačiti one koje prikazuju tugu, nasilje ili samoću. Slika žene koja gleda u jednu tačku će vas učiniti usamljenima. Takođe, izbegavajte i konfuznu apstraktnu umetnost. Na svoj zid postavite porodičnu fotografiju u metalnom ramu i na zapadnoj strani vaše feng šui dnevne sobe, što će vam doneti sreću. Izbegavajte posedovanje slika predatora. Možete postaviti sliku konja na južni zid vaše prostorije kako biste privukli sreću slave i prepoznatljivosti.

TELEVIZOR

Televizor će uvek zahtevati pažnju u vašoj dnevnoj sobi, ali kada malo bolje razmislite svatićete da gotovo nikad ne viđate fotografije dnevnih soba u magazinima koje ističu televizor kao njihovu centralnu tačku. Svoj aparat postavite u uglu dijagonalno, što odlično odvlači pažnju od samog ekrana. Ne postoji ni jedan razlog zašto biste imali ogroman, crni i ružan televizor koji dominira vašim feng šui dnevnim boravkom.

BILJKE

Bujne zelene biljke mogu da popune prazan i usamljen ugao vaše feng šui dnevne sobe sa životom i vitalnošću. Bujno zelenilo na jugoistočnoj strani prostorije će uneti u nju bogatstvo i obilje. Smešteno na jugu ono vam donosi slavu i dobru, prepoznatljivu sreću. Zelene biljke na istoku će vam doneti dobro zdravlje i vitalnost. Nemojte postavljati biljke na severnoj, severozapadnoj ili severoistočnoj strani vaše sobe.

N.Đ.

Povezane teme