Moćan simbol bogatstva i dobrog zdravlja: feng šui majmun

Majmun je jedno od najčudnijih stvorenja koja se mogu naći u kineskoj astrologiji, ali ne potcenjujte njegov potencijal u kontekstu feng šuija!

Majmun se često pojavljuje u figuricama i umetničkim delima, držeći različite feng šui simbole ili uparujući se sa drugim kineskim astrološkim znacima. Ova simbolika je pažljivo pozicionirana unutar određenih sektora da inspiriše i predstavlja različite povoljne energije.

Smatra se da je jugozapad optimalan pravac za postavku ovog simbola, mada - ako je majmun vaš horoskopski znak, možete postaviti figuricu i prema zapadu da biste privukli prosperitet. Primera radi, usamljeni majmun se često prikazuje kako drži povoljan simbol kao što su: novčići - što je simbol bogatstva i finansijskog zadovoljstva. Preporučljivo je postaviti ga u jugoistočni sektor radi prosperiteta.

Figurica zlatnog majmuna u feng šuiju je simbol bogatstva i dobrog zdravljaphoto: iStock

Ukoliko figurica majmuna dolazi zajedno sa breskvama, onda to možete koristiti kao simbol dugog života i dobrog zdravlja, i to tako što ćete ga postaviti u istočni sektor. Zatim, prikaz majmuna koji jaše konja je čest motiv koji simbolizuje uspon na vlast. Konj predstavlja snagu, moć i lojalnost, dok majmun dodaje inteligenciju i fleksibilnost. Ova kombinacija ukazuje na brz napredak ali samo ako je postavite u južni sektor, i to tako da se konj nikada ne okreće prema vratima ili prozoru.

Kombinacija inteligencije majmuna i snage slona stvara moćan simbol koji se koristi u oblastima koje traže pobedničku energiju. Postavite statuu majmuna zajedno sa slonom u severni sektor svog doma, kancelarije ili stola da biste podstakli svoj napredak. Ako imate finansijskih briga, postavite ovu figuricu u jugoistočni sektor da biste prevazišli finansijske izazove, ili u severoistočni sektor svog doma da biste poboljšali svoje obrazovanje ili status.

Ne smemo zaboraviti ni priču o kralju majmuna koja definitivno nije samo plod mašte. Postavite ovu statuu u severni sektor da biste iskoristili energiju odlučnosti i snage, ili u istočni sektor vašeg doma ali ne tako da bude okrenut ka vratima ili prozoru. Jugozapadni sektor spavaće sobe je savršeno mesto za ovaj simbol da pomogne u prevazilaženju izazova u braku ili vezama.

Sve u svemu, dodavanje simbola majmuna može pomoći u prevazilaženju prepreka i privući povoljnu energiju. Postavite svoju omiljenu figuru u odgovarajući sektor da biste osetili njenu blagodat.

Majmun je moćan simbol u feng šuiju i predstavlja dobro zdravlje i bogatstvophoto: iStock

Povezane teme

09.06.2024 Feng shui

Nasmejani Buda: moćan feng šui lek za 2024. godinu

Otkrivamo vam sve pojedinosti vezane za statuu Nasmejanog Bude koja vam može poslužiti kao moćan feng šui lek za 2024. godinu

06.06.2024 Feng shui

Feng šui - čišćenje prostora

Ako ste već napravili prve Feng Šui korake, onda je vreme za sledeći korak, koji neće biti lak, ili je možda jedan od najtežih, ali ga ipak treba napraviti - čišćenje prostora.

03.06.2024 Feng shui

Feng šui - sektor braka i prijateljstva

Kroz pažljivo uređenje i svesnu nameru, sektor braka i prijateljstva može postati oaza ljubavi, mira i povezanosti u vašem domu.

31.05.2024 Feng shui

Crna boja za idealan dekor

Crna boja predstavlja snagu, eleganciju i dubinu, ali takođe nosi sa sobom i konotaciju tajanstvenosti i misterije. U feng šuiju, crna boja se najčešće koristi da bi se stvorio bal...

28.05.2024 Feng shui

Feng šui dekorisanje drvetom

Drveni elementi se najbolje ispoljavaju u zelenoj i braon boji, pravougaonim oblicima i predivnim i zdravim biljkama.

25.05.2024 Feng shui

Feng šui – trpezarija

Bez obzira na izgled, stil i funkciju, trpezarija je mesto gde najmlađi članovi porodice stiču osnovne pojmove i saznanja o životu, uče se manirima i kako u složenim životnim situa...

22.05.2024 Feng shui

Feng shui – rešite se negativne energije

Pravilno primenjen feng shui pomaže u prepoznavanju i uklanjanju izvora negativne energije, stvarajući mirnu i pozitivnu atmosferu koja podstiče dobrobit i prosperitet svih ukućana...

19.05.2024 Feng shui

Feng šui saveti za male stanove

Predstavljamo vam osnovne smernice za održavanje dobrog toka energije, nevezano sa veličinom prostora kojim raspolažete.

16.05.2024 Feng shui

Vodič za početnike - feng šui boje u enterijeru

Feng Šui daje savete za balansiranje energije u nekom prostoru, bio on veliki ili mali, u cilju postizanja dobrog zdravlja, sreće i životne energije, kao i Chi energije.

13.05.2024 Feng shui

Savršeno uređeno kupatilo po feng šui filozofiji

Kupatilo biste trebali da doživljavate u duhu feng shui-ja, kao sveto mesto, koje čisti ne samo vaše telo, nego pročišćuje i um i duh.

10.05.2024 Feng shui

Feng šui pravila za postavljanje kreveta koja vredi ispoštovati

U ovom intimnom prostoru, gde provodimo oko trećinu svog dana, trebalo bi da se osećamo mirno i spokojno, da se odmaramo i punimo svoje baterije. Upravo zbog toga ne iznenađuje čin...