Mali feng šui trikovi za privlačenje ljubavi i izobilja imaju veze sa spavaćom sobom, proverite zašto!

Feng šui pristup spavaćoj sobi za podršku ljubavi i intimnosti obuhvata kreiranje prostora koji odiše pozitivnom i harmoničnom energijom...

Neki feng šui praktičari kažu da je nepovoljno držati cveće u spavaćoj sobi, da ono stvara yang energiju koja ne dopušta miran san, da cveće unistava sreću u ljubavi. Po drugoj teoriji biljke u spavaćoj sobi povezuju s prirodom, ulepšavaju prostor, prečišćavaju vazduh.

Ako se već odlučite za biljke, u spavaćoj sobi dobre su one koje imaju velike, lepe zaobljene i zdrave listove. Što se tiče kaktusa, oni se ne preporučuju nigde u stambenom prostoru, posebno ne u spavaćim sobama. Ako u vašoj spavaćoj sobi imate nekakve stubove koji vas “seku” oštrim ivicama, onda ih zaklonite cvećem, odnosno biljkama.

Cveće može biti veštačko, ali samo ako je napravljeno od svile ili nekih drugih prirodnih materijala. Takvo cveće, uostalom kao i prirodno, često treba prati i čistiti listove.

Bračni krevet bi trebalo da ima samo jedan veliki dušek. Dva dušeka simbolično razdvajaju, a mogu dovesti i do pravog razdvajanja. Po feng šuiju najbolji su kreveti koji imaju podignuto uzglavlje, blago zaobljeno, presvučeno prirodnim materijalom. Završetak kreveta trebalo bi takodje da bude malo podignut, a ispod kreveta ništa ne držati. Dušek bi trebalo menjati svake 3-4 godine.

A evo malo saveta za one koji su usamljeni ili jednostavno nemaju sreće u ljubavi. Najpre izneti iz sobe sve što vas podseća na prethodnu ljubav ili brak, počistiti, energetski pročistiti, kupiti novu senzualnu posteljinu, a na krevetu držati dva jastuka, jer na taj način u svoj život prizivate novu ljubav i želite joj dobrodošlicu.

Dva zlatna jastučića predstavljaju obilje. Iznad kreveta postavite neku sliku ili poster s motivima dvoje zaljubljenih, simbole obostrane ljubavi, i slično. Neka vaš krevet bude dovoljno veliki da na njemu mogu spavati dve osobe.

Ogledala su danas moderna, najrazličitijih su oblika i stavljaju se na sva moguća mesta, čak i na plafone. U feng šui spavaćoj sobi ogledala se ne postavljaju na plafone, nasuprot vrata spavaće sobe, nasuprot kreveta, prozora, iznad uzglavlja. Najbolje je ogledalo držati na nekom mestu koje ne uznemirava ili na unutrašnjim vratima ormara.

Boje u spavaćoj sobi treba da su tople, svetle, blage. Svetlo bi trebalo da bude diskretno, blago i prigušeno. Takođe, nikada ne koristite vodeni krevet, bilo da ste sami ili u braku. I zapamtite: svi ljudi s kojima smo u kontaktu i sve stvari koje nas okružuju, s nama su zato što smo ih mi prizvali. Šta ćemo dalje s njima opet zavisi od nas.

Povezane teme

17.02.2024 Feng shui

Organizacija novčanika po feng šui principima za više novca u 2024. godini

Odabir pravog novčanika ključan je za feng šui pristup - preporučuje se odabir kvalitetnog materijala sa funkcionalnim dizajnom prilagođenim vašem stilu.

14.02.2024 Feng shui

Jednostavni feng šui saveti za sreću u poslu ove godine

Majstori feng šuija daju smernice koje vam mogu pomoći da konačno dobijete unapređenje o kome ste toliko maštali, ili da jednostavno poboljšate svoju reputaciju tokom ove godine.

11.02.2024 Feng shui

Rešite se negativne energije u svom domu uz pomoć feng šuija

U svakodnevnom životu okruženi smo predmetima koji mogu uticati na energiju u našem domu, a da toga nismo ni svesni.

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...