Letnji feng šui: kako uravnotežiti energiju vatre?

Proleće je izbledelo i intenzivna energija leta zagreva stvari jang energijom.

Svako godišnje doba i vreme su suštinski element filozofije feng šuija. Drugim rečima, svako godišnje doba je predstavljeno sopstvenim elementom, a vremenska energija koju svako godišnje doba donosi može se izbalansirati kroz feng šui kako bi se smanjili ili poboljšali njeni efekti.

Letnju sezonu predstavlja vatreni element. U pitanju je smeli i odvažni element sa jang energijom koji može da pojača toplotu i svetlost toplih letnjih dana. U pogledu boja, vatreni element korespondira sa svim nijansama crvene, narandžaste i žute. Odiše smelom jang energijom koja sagoreva kroz duge letnje dane, baš onda kada se hladna i tamna jin energija smanjuje zahvaljujući kraćim noćima.

Živa “či” energija leta ispunjena je strašću, kreativnošću i aktivnošću. Topli jang letnji “či” može biti prednost u vašem domu, ali ga je jako važno dobro uravnotežiti sa jin energijom drugog elementa. Uključivanjem feng šui boja i simbola jin energije i elemenata, ovog leta možete lako da ohladite energiju jang prostora.

A kako to uraditi na ispravan način, saznajte u nastavku teksta gde vas čekaju provereni saveti za balansiranje letnjeg čija kod kuće.

« 1 2 3 4 »

Povezane teme