Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Transformacija gusenice u prelepog i elegantnog leptira šarenih krila, predstavlja jedan od nesvakidašnjih prirodnih procesa koji se ne može uporediti ni sa čim…

Neverovatni proces prepun magije poseduje posebno mesto u feng šui filozofiji, a upravo zbog svog čarobnog svojstva elegantni leptir dolazi u naš enterijer sa blagotvornim karakteristikama. Leptir, prema ovoj drevnoj nauci, označava ljubav i sreću, dok su za sve nas ovi životni motivi od velikog značaja.

Prema feng šuiju, leptir pomaže prilikom uspostavljanja ličnih odnosa i predstavlja važan faktor u bračnim i ljubavnim vezama. Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaje.

Prilikom uključivanja leptira u kućni dekor, možete upotrebiti nekoliko njih ili čitave rojeve ovih insekata. Grupisanjem leptira njihov uticaj i energija koju unose u prostor se povećava. Sa druge strane, samo jedan leptir takođe može privući potrebnu sreću i radost u vaš enterijer. Svoje leptire možete postaviti iznad kreveta kako bi oni bili prvo što ćete ugledati ujutru, a njihova nežna krila će vam definitivno ulepšati jutro i dan učiniti srećnijim.

Feng šui strana namenjena leptirima jeste jugozapad, gde će na najbolji način aktivirati pozitivan tok energije i usmeriti je ka ličnim odnosima i komunikaciji među ljudima. Leptire možete postaviti na zavese ili prozore svog ambijenta, jer na taj način oni mogu sprečiti da vaša ljubav izleti kroz prozor, kako bi to kod nas rekli.

Značaj leptira u feng šuiju ne prestaje sa svim do sada navedenim, jer ovaj insekt simbolizuje još i besmrtnost duše i ponovno rađanje, dok su drevni Kinezi verovali da on takođe donosi poruku Velike Boginje. Slika leptira u drevnim civilizacijama često se povezivala sa magijom, uzvišenim bićima i različitim božanstvima i nikada se ne smeju koristiti mrtvi ili sušeni primerci, jer je njihov efekat potpuno suprotan svemu što smo do sada spomenuli.

Povezane teme

14.02.2024 Feng shui

Jednostavni feng šui saveti za sreću u poslu ove godine

Majstori feng šuija daju smernice koje vam mogu pomoći da konačno dobijete unapređenje o kome ste toliko maštali, ili da jednostavno poboljšate svoju reputaciju tokom ove godine.

11.02.2024 Feng shui

Rešite se negativne energije u svom domu uz pomoć feng šuija

U svakodnevnom životu okruženi smo predmetima koji mogu uticati na energiju u našem domu, a da toga nismo ni svesni.

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

15.01.2024 Feng shui

Fikus Bendžamin je jedna od omiljenih feng šui biljaka, a evo i zašto!

Prema Feng Šui filozofiji, fikus Bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočnom delu stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene od...

12.01.2024 Feng shui

Feng šui i terapija bojama

Feng šui terapija bojama priznaje da svaka boja nosi sa sobom određene energije koje mogu značajno uticati na mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje pojedinca.