Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Feng šui je nauka koja je nastala na prostoru stare Kine, ali je bila privilegija samo bogatih slojeva...

Kažnjavani su oni za koje se saznalo da su negde spominjali ili primenjivali feng šui u tom periodu. Najjednostavnije rečeno, feng šui (vazduh voda) znači da kroz naš stambeni prostor treba da prolazi pozitivna ČI (CHI ili KI) energija, kao bistra izvorska voda i sveži planinski vazduh.

Da li je primenjiv na naše stambene uslove? Svakako! Mnogi stanovi, naročito na ovom prostoru, su pod uticajem negativnih strela. Zastupljeni su stanovi sa nedostajućim sektorima, koje je potrebno lečiti. Lečenje postižemo bojama, zvukovima, negde tišinom, pokretima ili simbolima.

Bela boja ulaznih vrata sa visokim zelenim biljkama u blizini ulaza u domphoto:iStock

Aktiviranjem sektora Feng šui, možemo očekivati mnogo, gotovo u svim oblastima našeg života – bolje zdravlje, veći poslovni uspeh, a time i veću zaradu i dr. Najpre se moramo potruditi da aktiviramo najugroženije sektore, a rezultati će biti vidljivi u iznenađujuće kratkom periodu. Da bismo vam pojasnili principe Feng šui nauke, krenućemo od glavne ulazne zone.

Naš narod pridaje značaj ulaznim vratima isključivo iz bezbednosnih razloga. Da li nas dobro obezbeđena vrata mogu zaštiti od energije koju ne vidimo, koju osećamo ili energije koju su iza sebe ostavili prolaznici? Vrata su svakako barijera između naše intime (našeg života) i svih spoljašnjih zbivanja koja nas očekuju ili nažalost, vrebaju. Najbolje bi bilo da su ulazna vrata bele boje, blistava i sjajna, sa metalnom bravom, drškom i obavezno pločicom sa prezimenom.

Ulazna vrata sa stepenicama u bliziniphoto:iStock

Ako iz nekih estetskih razloga nije moguće vrata obojiti u belo, onda svakako moraju biti besprekorno čista, obojena i osvetljena. Ispred vrata postavite otirač u boji vode: plavo-zeleni, teget, sivi ili crni (u skladu sa bojama sektora karijere). Ukoliko je pored vaših vrata smešteno stepenište ili se u blizini nalaze ljudi koji vam baš nisu skloni, postavite zdravo drvce ili cveće, ali nikako sa bodljikavim listovima.

Potrudite se da kućno zvono uvek bude ispravno i sa prijatnim zvukom, kako ne bi uznemiravalo ukućane. Postavite senzorske lampe pred vratima, bez obzira na zajedničko osvetljenje, jer je svetlo veoma važan Feng šui lek. Sektor karijere koji počinje od ulaznih vrata, takođe treba obojiti sivo-plavo-modrim nijansama. Podna prostirka ili zidna slika, može biti sa motivima talasa. U ovom sektoru, prolazi ka drugim prostorijama stana moraju biti neometani, jer se energija barijere može odraziti na vašu karijeru.

Povezane teme

09.06.2024 Feng shui

Nasmejani Buda: moćan feng šui lek za 2024. godinu

Otkrivamo vam sve pojedinosti vezane za statuu Nasmejanog Bude koja vam može poslužiti kao moćan feng šui lek za 2024. godinu

06.06.2024 Feng shui

Feng šui - čišćenje prostora

Ako ste već napravili prve Feng Šui korake, onda je vreme za sledeći korak, koji neće biti lak, ili je možda jedan od najtežih, ali ga ipak treba napraviti - čišćenje prostora.

03.06.2024 Feng shui

Feng šui - sektor braka i prijateljstva

Kroz pažljivo uređenje i svesnu nameru, sektor braka i prijateljstva može postati oaza ljubavi, mira i povezanosti u vašem domu.

31.05.2024 Feng shui

Crna boja za idealan dekor

Crna boja predstavlja snagu, eleganciju i dubinu, ali takođe nosi sa sobom i konotaciju tajanstvenosti i misterije. U feng šuiju, crna boja se najčešće koristi da bi se stvorio bal...

28.05.2024 Feng shui

Feng šui dekorisanje drvetom

Drveni elementi se najbolje ispoljavaju u zelenoj i braon boji, pravougaonim oblicima i predivnim i zdravim biljkama.

25.05.2024 Feng shui

Feng šui – trpezarija

Bez obzira na izgled, stil i funkciju, trpezarija je mesto gde najmlađi članovi porodice stiču osnovne pojmove i saznanja o životu, uče se manirima i kako u složenim životnim situa...

22.05.2024 Feng shui

Feng shui – rešite se negativne energije

Pravilno primenjen feng shui pomaže u prepoznavanju i uklanjanju izvora negativne energije, stvarajući mirnu i pozitivnu atmosferu koja podstiče dobrobit i prosperitet svih ukućana...

19.05.2024 Feng shui

Feng šui saveti za male stanove

Predstavljamo vam osnovne smernice za održavanje dobrog toka energije, nevezano sa veličinom prostora kojim raspolažete.

16.05.2024 Feng shui

Vodič za početnike - feng šui boje u enterijeru

Feng Šui daje savete za balansiranje energije u nekom prostoru, bio on veliki ili mali, u cilju postizanja dobrog zdravlja, sreće i životne energije, kao i Chi energije.

13.05.2024 Feng shui

Savršeno uređeno kupatilo po feng šui filozofiji

Kupatilo biste trebali da doživljavate u duhu feng shui-ja, kao sveto mesto, koje čisti ne samo vaše telo, nego pročišćuje i um i duh.

10.05.2024 Feng shui

Feng šui pravila za postavljanje kreveta koja vredi ispoštovati

U ovom intimnom prostoru, gde provodimo oko trećinu svog dana, trebalo bi da se osećamo mirno i spokojno, da se odmaramo i punimo svoje baterije. Upravo zbog toga ne iznenađuje čin...