Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Feng šui je nauka koja je nastala na prostoru stare Kine, ali je bila privilegija samo bogatih slojeva...

Kažnjavani su oni za koje se saznalo da su negde spominjali ili primenjivali feng šui u tom periodu. Najjednostavnije rečeno, feng šui (vazduh voda) znači da kroz naš stambeni prostor treba da prolazi pozitivna ČI (CHI ili KI) energija, kao bistra izvorska voda i sveži planinski vazduh.

Da li je primenjiv na naše stambene uslove? Svakako! Mnogi stanovi, naročito na ovom prostoru, su pod uticajem negativnih strela. Zastupljeni su stanovi sa nedostajućim sektorima, koje je potrebno lečiti. Lečenje postižemo bojama, zvukovima, negde tišinom, pokretima ili simbolima.

Bela boja ulaznih vrata sa visokim zelenim biljkama u blizini ulaza u domphoto:iStock

Aktiviranjem sektora Feng šui, možemo očekivati mnogo, gotovo u svim oblastima našeg života – bolje zdravlje, veći poslovni uspeh, a time i veću zaradu i dr. Najpre se moramo potruditi da aktiviramo najugroženije sektore, a rezultati će biti vidljivi u iznenađujuće kratkom periodu. Da bismo vam pojasnili principe Feng šui nauke, krenućemo od glavne ulazne zone.

Naš narod pridaje značaj ulaznim vratima isključivo iz bezbednosnih razloga. Da li nas dobro obezbeđena vrata mogu zaštiti od energije koju ne vidimo, koju osećamo ili energije koju su iza sebe ostavili prolaznici? Vrata su svakako barijera između naše intime (našeg života) i svih spoljašnjih zbivanja koja nas očekuju ili nažalost, vrebaju. Najbolje bi bilo da su ulazna vrata bele boje, blistava i sjajna, sa metalnom bravom, drškom i obavezno pločicom sa prezimenom.

Ulazna vrata sa stepenicama u bliziniphoto:iStock

Ako iz nekih estetskih razloga nije moguće vrata obojiti u belo, onda svakako moraju biti besprekorno čista, obojena i osvetljena. Ispred vrata postavite otirač u boji vode: plavo-zeleni, teget, sivi ili crni (u skladu sa bojama sektora karijere). Ukoliko je pored vaših vrata smešteno stepenište ili se u blizini nalaze ljudi koji vam baš nisu skloni, postavite zdravo drvce ili cveće, ali nikako sa bodljikavim listovima.

Potrudite se da kućno zvono uvek bude ispravno i sa prijatnim zvukom, kako ne bi uznemiravalo ukućane. Postavite senzorske lampe pred vratima, bez obzira na zajedničko osvetljenje, jer je svetlo veoma važan Feng šui lek. Sektor karijere koji počinje od ulaznih vrata, takođe treba obojiti sivo-plavo-modrim nijansama. Podna prostirka ili zidna slika, može biti sa motivima talasa. U ovom sektoru, prolazi ka drugim prostorijama stana moraju biti neometani, jer se energija barijere može odraziti na vašu karijeru.

Povezane teme

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...

15.01.2024 Feng shui

Fikus Bendžamin je jedna od omiljenih feng šui biljaka, a evo i zašto!

Prema Feng Šui filozofiji, fikus Bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočnom delu stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene od...

12.01.2024 Feng shui

Feng šui i terapija bojama

Feng šui terapija bojama priznaje da svaka boja nosi sa sobom određene energije koje mogu značajno uticati na mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje pojedinca.

09.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za bolji i kvalitetniji san

Prema feng šuiju, način na koji dizajniramo naše domove takođe može uticati na način na koji spavamo.

06.01.2024 Feng shui

8 velikih feng šui simbola dugovečnosti za dom

Ovo je 8 najboljih feng šui simbola koji će vašoj porodici osigurati dugovečnost i prosperitet