Kornjača je nebeski simbol zaštite

U feng šui praksi, kornjača je jedna od četiri nebeske životinje, ili čuvara, koji odgovaraju smerovima kompasa.

Crna kornjača predstavlja Sever; zeleni zmaj je čuvar Istoka; crveni feniks, čuvar Juga  i beli tigar, čuvar Zapada. Ove četiri životinje smatraju se čuvarima dobre feng šui energije, a koreni njihove simbolike i upotrebe vraćaju se duboko na početke feng šuija. Smeštene na pravom mestu, za nebeske životinje se kaže da usmeravaju i povećavaju energiju, dok pogrešno postavljene životinje mogu ometati pravilan protok energije.

Postoji nekoliko feng šui pravila, ili smernica za postavljanje kornjače kao feng šui leka u vašem domu, vašoj bašti ili kancelariji.

Značenje i upotreba feng šui kornjače

U drevnoj Kini, kornjača je smatrana duhovnim simbolom dugovečnosti,(svi znate za izreku Živi ko kornjača) a u praksi feng šuia ima različite namene.

Kako ćete koristiti simbol kornjače u feng šuiju zavisiće od vaše namere. Postoje četiri uobičajene upotrebe za ovaj simbol. Prva upotreba simbola kornjače je feng šui kao sredstvo zaštite i kao sredstvo za jačanje energije. U tu svrhu, najbolji feng šui položaj kornjače nalazi se u zadnjem delu kuće. U kancelariji možete postaviti malu kornjaču iza leđa (pod uslovom da izgleda prikladno za vaš radni prostor). Na otvorenom, možete postaviti kornjaču u zadnji deo vašeg vrta.

Druga upotreba kornjače, posebno crne kornjače koja je napravljena od metala, nalazi se u severnom području bagua u vašem domu. Ova upotreba se zasniva na kornjači kao feng šui simbolu poboljšanja karijere u polju karijere. Veruje se da ovaj feng šui plasman može pomoći da se privuče glatka energija za vaše poslovne projekte i može dovesti do stabilnih promocija tokom vaše karijere.

 Treća feng šui upotreba je da se energija kornjače uzemlji u bilo koju feng šui bagua oblast vašeg doma koja treba više zaštite i stabilnosti. Na primer, ako imate kamenu kornjaču koja je postavljena blizu ulaznih vrata okrenutih ka zapadu, to dovodi energiju uzemljenja i zaštitu do glavnih vrata.

Kameni materijal pripada elementu zemaljskog feng šuija, koji hrani metalni element predstavljen ovim pravcem kompasa. Ako odaberete ovu aplikaciju feng šui, budite sigurni da je kornjača okrenuta prema glavnim vratima. Četvrta primena simbola kornjače je u nešto naprednijoj upotrebi feng šuija, u kojoj se kornjača postavlja okrenuta ka najboljem pravcu za stanovnike doma.

Ovo se izračunava tako što se posmatra broj Kua, element rođenja feng šuija, kao i trenutne feng šui energije za tekuću godinu. Koristeći se na ovaj način, kornjača se bori protiv bolesti i unapređuje zdravlje.

 Stručnjak za Feng Shui Lillian Too nabraja dodatne upotrebe za simbol feng šui kornjače: 

- Postavljanje kornjače u blizini veštačkog vodopada ili akvarijuma će povećati snagu kornjače.

- Postavljanje kornjače blizu glave kreveta ukloniće teskobu i može pomoći kod nesanice.

-Feng šui smatra lošim postavljanje kornjače u kuhinju ili kupatilo.

Vrste feng šui kornjača

Prilikom odabira feng šui kornjače, možete birati između različitih materijala, različitih dizajna ugraviranih na poleđini kornjače, te različitih simbola i objekata uključenih u kornjaču. Na primer, neke figure kornjače prikazane su feng šui kovanicama kako bi privukle više novca i poboljšale zdravlje i porodični život, itd.

Online prodavci i prodavnice specijalizovane za feng šui proizvode nude na desetine različitih kornjača u različitim bojama i materijalima, od kojih svaka treba da poboljša određeni feng šui cilj. Na primer, možete izabrati kornjaču napravljenu od hematita zbog svoje simboličke vrednosti u borbi protiv bolesti, ili onog napravljenog od ružičastog kvarca zbog njegove legendarne vrednosti u poboljšanju ljubavnih odnosa.

Kornjača je nebeski feng šui simbol koji predstavlja stabilnost i zaštitu od loše sreće. Za feng šui praktikante, kornjača nudi mnogo koristi kada se pažljivo bira, pravilno se koristi i tretira sa poštovanjem.

N.V.T.

Izvor The Spruce

Povezane teme