Komšije iz pakla? Ne brinite, feng shui i za to ima rešenje!

Jeste li i vi među onima koji, ma šta radili i kako god se ponašali, jednostavno osećaju nekakav loš “vibe” kada je komšiluk u pitanju?

Da, i to je moguće, osećati konstantnu negativnu energiju od strane onih koji su nam najbliži i kojima bismo trebali prvo da se obratimo za pomoć, makar i u pola noći. Sve češći je slučaj da komšije ne samo da se ne obraćaju jedne drugima, već se između njih vode i pravi mali ratovi. Nedeljama. Mesecima. Godinama. A to je, kaže feng shui, katastrofalno za onu vitalnu, pozitivnu “chi” energiju koju se inače trudite da prizovete u svoj dom.

Jer, budite realni, kako očekivati nalet dobre energije unutar doma ukoliko je spoljnja energija katastrofalna, ispunjena sukobima, razmiricama, netrpeljivošću i konstantnim svađama? Znamo da je kod nas omiljena izreka ona “da komšiji crkne krava”, ali zapitajte se – može li vaša kuća i dalje imati dobar feng shui ukoliko je feng shui vašeg prvog komšije loš?

Verovatno ste do sad i sami došli do odgovora na ovo pitanje, ali to svakako ne znači da se odmah trebate seliti iz svog stana ili kuće. Naprotiv, postoji par korisnih saveta koje možete primeniti već danas ukoliko želite da u svoj komšiluk unesete malo pozitivne atmosfere i izlečite eventualne negativne odnose u okolini.

Ovo su neki od univerzalnih feng shui lekova koji pomažu u lakšem suočavanju sa lošom energijom koja dolazi iz komšijske kuće:

STVORITE SNAŽNU ZAŠTITNU ENERGIJU OKO KUĆE

Baš kao slika starog, velelepnog zamka sa ogromnog tvrđavom i bedemom oko sebe, tako i vaš dom od vas zahteva da se maksimalno usredsredite na stvaranje vrlo jake, zaštitne energije. To uglavnom podrazumeva postavljanje dobre i kvalitetne ograde oko kuće, a od posebne je važnosti da ona bude lepa i prijatna za oko. Koristite visoke zimzelene biljke u svom pejzažnom uređenju ili napravite mali feng shui kameni deo u području za koje smatrate da šalje najviše negativne energije. Metalni dekorativni predmeti koji proizvode zvukove zahvaljujući vetru su takođe dobar izbor kada je dvorište u pitanju – daće dodatnu zaštitu i snagu vašem okruženju.

ISKORISTITE SNAGU REFLEKTUJUĆIH POVRŠINA

Da, naravno da mislimo na staklo, odnosno ogledalo koje ima tu moć da vrati energiju na ono mesto odakle je i došla. Kako pozitivnu, tako i negativnu. U tradicionalnom feng shui-ju se ogledalo koristi kao alat za potiskivanje svega što je negativno i na taj način štiti kuću od loše energije koja dolazi iz spoljnog izvora. Osim ogledala i mnoge moderne baštenske dekoracije mogu postati moćan feng shui zaštitnik doma, poput staklenih kuglica i visokih skulptura sa specifičnim dizajnom.

KORISTITE FENG SHUI KAKO BISTE OJAČALI UGROŽENA PODRUČJA U DOMU

Ovo prosto znači da, ukoliko imate prozore ili vrata u području koje je posebno pogođeno lošom feng shui energijom koja dolazi od vaših suseda, na njih morat obratiti posebnu pažnju i maksimalno ih ojačati. Konsultujte se sa nekim dobrim feng shui majstorom, odradite odgovarajuće feng shui “tretmane” prozora, ulaznih vrata i obavezno koristite jake zaštitne boje i umetnička dela koja vam itekako mogu pomoći da privučete korisnu energiju u svoj život.

Photo: iStock

Povezane teme