Kako privući bogatstvo sa postavkom akvarijuma u skladu sa Feng Šuijem

Feng Šui akvarijumi smatraju se moćnom silom koja privlači obilje i bogatstvo.

Kada akvarijum postavite u skladu sa smernicama Feng Šuija, i vodite računa o njemu, velike su šanse da će ubrzo obilje i bogatstvo zakucati na vrata vašeg doma. Baš zbog toga, ako obratite pažnju, veoma često možete primetiti akvarijume u kineskim restoranima, ali i bankama.

Ako razmišljate o tome da instalirate akvarijum u vašoj kući ili kancelariji, prvo što treba da uradite jeste da naučite kako da maskimizirate njegovu dobru Feng Šui energiju. Kao prvo, akvarijum može da pruži nekoliko faktora koji prema Feng Šuiju privlače bogatstvo. Na primer, ribe su klasičan simbol obilja u kineskoj kulturi, zbog svoje sposobnosti brzog razmnožavanja i sklonosti življenja u grupama. Takođe, usko su povezane sa energijom vode. Voda se smatra simbolom neprestanog obilja, i pruža život svakoj živoj jedinki na planeti.

Akvarijum izražava harmoničnu ravnotežu svih 5 Feng Šui elemenata:

VODA – voda u akvarijumu

DRVO – biljke u akvarijumu

METAL – često deo strukture akvarijuma

ZEMLJA – male stene i šljunak na dnu akvarijuma

VATRA – boje riba i osvetljenje u akvarijumu

Ova ravnoteža pomaže u privlačenju dobre Feng Šui energije u prostoru.

RIBICE ZA AKVARIJUM

Najpoznatija riba u Feng Šui učenju je Arawana, odnosno zmajeva riba. Ove ribice vrlo brzo rastu i pokazuju prevlast u akvarijumu nad drugim ribama, što je dovelo do toga da postanu simbol moći i obilja. Druga popularna ribica za Feng Šui je Koi riba. Ova ribica dolazi u svetlim bojama i često se kreće u grupi, što ukazuje na obilje. Osim toga zlatne ribice su česti stanovnici akvarijuma, a posebno su rezervisane za male akvarijume. One su vrlo izdržljiva vrsta, što je idealno jer predstavljaju živu energiju rasta.

Prema Feng Šui smernicama, devet je najpovoljniji broj riba za držanje u akvarijumu. Nikako nije preporučljivo držati samo jednu ribicu, jer to nije znak obilja.

GDE POSTAVITI AKVARIJUM?

Najbolja lokacija za akvarijum je jugoistočni ugao prostora kojim raspolažete. Ovaj deo se smatra bagua prostorom za obilje i bogatstvo. Jugoistočni ugao ima najbolju energiju za privlačenje bogatstva, i postavkom akvarijuma u njemu osiguraćete sebi obilje. Druga opcija je sever, odnosno bagua područje vezano za karijeru. Ako želite svojoj porodici dobro zdravlje preporučuje se i akvarijum u istočnom delu prostora.

Izbegavajte postavku akvarijuma u spavaćoj sobi, jer živahna energija može uneti nemir u vaš san. Takođe, nije preporučljivo akvarijum držati ni u kuhinji, jer se jak vodeni element suprotstavlja vatrenom koji obavija kuhinju.

Ž.J.

Izvor: Thespruce

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Feng shui

Povezane teme