Kako postaviti sto u obliku slova L za dobar Feng Šui?

Veliki broj ljudi provodi značajan broj sati za svojim radnim stolom, što u velikoj meri ima uticaja na njihovo zdravlje i dobrobit. Da bi vam pri tome pomogla Feng Šui metoda vam nudi različite smernice za uvođenje dobre energije u vaš radni prostor. Prema principima Feng Šuija, pravilno postavljanje vašeg kancelarijskog stola može privući visoko-kvalitetnu, produktivnu energiju u vaše radno okruženje. Međutim ako imate kancelarijski sto u obliku slova L pronalaženje najboljeg Feng Šui položaja može da bude nezgodno. Ali dokle god sledite dva ključna principa sve je moguće.

OKRENITE SE KA PRAVCU SREĆE PREMA FENG ŠUIJU

U Feng Šuiju svi imaju 4 srećna pravca i 4 nesrećna pravca sa kojima treba da se suoče. Vaši srećni pravci treba da vam pomognu da privučete hranljivu energiju, dok vas nesrećni mogu iscrpeti. Pravac sreće se zasniva na Kua broju svake osobe. Feng Šui koristi pol i godinu rođenja osobe za izračunavanje Kua broja.

Ako ste rođeni npr 1988. godine, saberite poslednje dve cifre u godini rođenja, dakle 8+8=16. i nastavite da sabirate dok ne dobijete jednocifren broj 1+6=7. Svi koji su rođeni pre 2000. godine dobijenom broju, u ovom slučaju sedmici, dodaju broj 5. Sabiranje se nastavlja 7+5=12, a potom 1+2=3. Dakle kada je neko rođen 1988. godine, njegov Kua broj je 3. Za sve one rođene nakon 2000. godine dodaje se 6 umesto 5 na jednocifren broj.

Ovaj princip važi za žene dok je za muškarce nešto drugačiji. Kada dobijete jednocifren broj sabiranjem zdanje dve cifre u datumu rođenja, njega treba potom da oduzmete od broja 10. Taj dobijeni broj je vaš Kua broj. Ovo važi za one rođene pre 2000. godine. Oni koji su rođeni posle oduzimaju taj broj od broja 9, a muškarci rođeni 2009 i 2018 imaju 9 kao svoj Kua broj.

Kada odredite svoj Kua broj na grafikonu potražite svoj pravac sreće. Nastojte da postavite sto u jednom od datih pravaca posebno u pravcu novca ili ličnog rasta.

POSTAVITE STO U KOMANDNI POLOŽAJ

Drugi aspekt dobrog Feng Šui pozicioniranja za vaš sto je zasnovan na izgledu vaše kancelarije. Upoznati ste sigurno sa pojmom komandnog položaja koji se odnosi na najbolje mesto za određeni komad nameštaja, najčešće bračni krevet ili radni sto. Komadni položaj omogućava najmoćnijoj energiji da dođe do vas i poboljša vaš učinak i blagostanje.

TRI SU GLAVNA ZAHTEVA ZA KOMANDNO MESTO:

  • Mesto bi trebalo da bude što dalje od vrata

  • Trebalo bi da kada sedite za stolom lako vidite vrata ali ne i da ste u direktnoj liniji sa njima

  • Iza vas bi trebalo da bude čvrsta podloga, poput zida a nikako prozora

Ako je vaš sto u obliku slova L, pobrinite se da deo za kojim sedite (obično duži deo stola) bude sa jakom potporom iza leđa i da ima pogled ka vratima. Komandni položaj stola treba da se uklapa u raspored u kancelariji.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme