Kako ojačati područje slave prema Feng Šuiju?

Prema Feng Šuiju određena područja vašeg doma ili kancelarije su povezana sa određenim aspektima vašeg života.

Ovo se odnosi na Bagua oblasti odnosno Feng Šui energetsku mapu vašeg prostora bilo životnog ili poslovnog. Jedno od tih područja je povezano sa vašom slavom i reputacijom. Prema Feng Šuiju kada u oblast svoje slave i reputacije unesete dobru energiju, to se odražava na to kako vas drugi doživljavaju.

PRONALAŽENJE PODRUČJA SLAVE I REPUTACIJE

Bagua je podeljena na osam oblasti: karijeru i životni put, duhovni i lični rast, zdravlje i porodicu, bogatstvo i obilje, slavu i ugled, ljubav i brak, kreativnosti i decu, kao i korisne ljude i blagoslov. Svaka oblast Bague povezana je sa određenim Feng Šui elementom. Lokacija vašeg područja slave i reputacije može da varira u odnosu na to da li praktikujete klasičan ili zapadnjački Feng Šui. Prema klasičnom, područjem slave se smatra južni deo vašeg životnog prostora.

FENG ŠUI LEKOVI ZA PODRUČJE SLAVE

Precizniji prevod sa kineskog koji se odnosi na područje slave i reputacije bio bi – unutrašnje svetlo. Samim tim preporučuje se korišćenje Feng Šui lekova koji izražavaju suštinu vašeg unutrašnjeg svetla. Drugim rečima, šta je ono po čemu želite da budete poznati? Koje posebne osobine donosite na ovaj svet? Težite prikazivanju predmeta za koje smatrate da se bave ovim pitanjima.

Element područja slave je vatra. Samim im predmeti koje bi trebalo da prikažete treba da budu povezani sa vatrenim elementom ili drvenim koji ga neguje. Boje povezane sa elementom vatre su crvena, žuta, narandžasta, ljubičasta i ružičasta. Boje povezane sa drvetom su zelena i smeđa. Potrebno je da u Bagua području za slave koristite dekor i zidne boje u nekoj od ovih boja, kako bi ga ojačali.

Pored toga trougaoni oblici i zvezde su povezane takođe za vatrenom stihijom, što takođe možete iskoristiti pri uređenju ove oblasti. Pravougaoni oblici su povezani sa elementom drveta, tako da su i oni opcija. Sveće, kamini i kvalitetno osvetljenje takođe su načini da ojačate vatreni element područja slave.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme