Kako ogledala utiču na Feng Šui

U feng šui filozofiji, raspored ogledala u vašem domu je od velike važnosti…

Ako se ogledala rasporede na pravi način, veruje se da ona mogu uvećati vaše bogatstvo, sreću i zdravlje. Ipak, ako se ne rasporede dobro, ona mogu dosta naškoditi vašem blagostanju. Setite se samo da vaše ogledalo duplira sve što reflektuje.

Kako biste imali kvalitetni raspored ogledala u svom domu, evo deset stvari koje ne smete nikada reflektovati:

  • Vrata i prozore
  • Krevet
  • WC šolju
  • Plamen u kuhinji
  • Drugo ogledalo
  • Nered
  • Bilo šta neuredno
  • Oštre ćoškove
  • Lošu sliku
  • Telo najvišeg člana porodice kome se ne vidi glava

Da li se vrata vašeg doma otvaraju prema malom foajeu? Ako je vaš odogovor potvrdan, onda verovatno imate zid naspram ulaznih vrata i to blokira protok energije. Ukoliko imate mali ulazni hodnik, ogledalom možete vizuelno uvećati taj prostor. Namestite ga tako da ne gleda direktno na vrata. Takođe, lepim ogledalom na graciozan način želite dobrodošlicu energiji.

Jedini razlog zbog kog se preporučuje posedovanje ogledala iznad ili iza šporeta u kuhinji je mogućnost osobe koja kuva da vidi šta se dešava iza njegovih ili njenih leđa. Ako ne kuvate leđima okrenutim prema vratima, ne morate brinuti o tome. Najbolja solucija za kuhinju je pronalazak kuhinjskih alata koji imaju reflektivne površine i koji će vam dati mogućnost da vidite vrata dok pripremate obroke.

Po feng šui filozofiji, ogledala u kupatilu nisu dobra stvar. Ipak, ako mislite da vam je neophodno držite ga pokrivenim, jer ono nikada ne sme reflektovati WC šolju. Ogledalo van kupatila smatra se dobrim jer ne dozovljava energiji da uđe u kupatilo i ode niz slivnik.

Ako provodite noći bez sna, ogledalo u vašoj spavaćoj sobi je sigurni krivac za to. Ono premešta energiju sa jedne strane na drugu i ne da vam mira. Ogledalo pored ili iznad kreveta je nešto što po svaku cenu morate da izbegnete. Ako imate ogledalo na kom vidite svoj odraz dok ležite, ono će u vašu vezu dovesti treću osobu.

Ogledala u dnevnom boravku ili trpezariji su definitivno najbolja. Ako ogledalo reflektuje hranu na stolu, onda će ono duplirati njenu viziju, koja se interpretira kao izobilje ili bogatstvo. Samo se pobrinite da ogledalo ne reflektuje vrata ili prozor.

Ogledala na plafonu su nešto što treba izbegavati. Refleksija poda u ogledalu nije dobra za vaš feng šui. Nemojte postavljati ogledala tamo gde će škoditi vašoj energiji ili prekinuti njen tok. To se posebno primenjuje za ogledala na kraju hodnika, koja simbolično govore energiji da ostane podalje od tog prostora i privlače negativnu energiju.

Ogledala po feng šuiju nikada ne smeju biti prljava ili polomljena, već svetlucava, besprekorna i puna života. Antička, stara ogledala, pa i ona bez rama su nešto što se mora izbegavati. Takođe, kada ih kačite, vodite računa da ona ravno naležu na zid, odnosno da se ne naginju napred.

N.Đ.

Povezane teme