Feng šui nudi smernice kako da koristite kuhinjske biljke i cveće.
Kuhinja je srce feng šui doma i od vitalnog je značaja za zdravlje i bogatstvo svakog člana vašeg porodičnog domaćinstva. Kao što i sami možete pretpostaviti, ovaj deo vašeg doma je krcat elementom vatre što je i sasvim logično jer se ovde stalno nešto kuva i peče. Postavljanje biljaka i cveća može pomoći da se napravi balans energija u ovoj važnoj oblasti vašeg doma i privuče veća količina pozitivne energije u svaki ugao kuhinje.
Na samom početku, upozorenje: ne koristite sušeno cveće, biljke ili začinsko bilje kao ukrase! Kada je feng šui u pitanju, energija bilo čega “mrtvog” i istrošenog je krajnje nepovoljna. Ovo uključuje aranžmane od suvog cveća, venčiće sa suvim biljem i slično. Sasvim je ok koristiti veštačke biljke, cvetove ili čak povrće ali nikako ostale “nežive” varijante.
Jednom kada dobro proučite feng šui pravila o korišćenju biljnog sveta u kuhinji, spremni ste i da svoje znanje sprovedete u praksu odnosno da na najbolji mogući način iskoristite povoljnu energiju. Ako imate neravnotežu ili sukob elemenata vode i vatre u svojoj kuhinji, dodajte nekoliko biljaka da upiju vodu i podstaknu vatru. I obrnuto!
Ostale savete o gajenju i postavljanju biljaka u kuhinji – pronađite u nastavku našeg teksta.