Feng šui vam pomaže da saznate svoje srećne boje

Feng šui filozofija nam otkriva da svako od nas ima svoju ličnu boju koja pruža podršku i čuva nas u životu.

Ova drevna umetnost sugeriše da naše lične boje proističu iz pet feng šui elemenata - drvo, vatra, zemlja, metal i voda - koji imaju specifične komponente koje nas oblikuju. Ove boje, koje su dobre za nas, pružaju nam pozitivnu energiju i podršku, dok postoji i suprotna strana - nijanse koje mogu iscrpeti našu pozitivnu energiju.

Lični feng šui izbor boja temelji se na našem elementu rođenja, koji se određuje prema godini u kojoj smo rođeni u kineskom kalendaru. Svaka Nova godina ima svoj početak, pa se preporučuje proveriti tačan datum vaše godine rođenja u feng šui kalendaru kako biste saznali svoj lični feng šui element.

Kada ga saznate, možete lako pronaći boje koje su najbolje za vas, ali i one koje biste trebali izbegavati. Važno je napomenuti da ne treba potpuno izbegavati sve boje koje nisu idealne prema feng šuiju, ali se savetuje da ih ne nosite preterano često.

Na primer, žuta boja može biti mudro predstavljati dva različita elementa, u zavisnosti od intenziteta zasićenja boje. Isto tako, narandžasta takođe ima dinamičan karakter koji može predstavljati različite elemente. Kada koristite ove boje, važno je da koristite svoj lični sud kako biste odabrali intenzitet nijanse koji će najbolje odgovarati vašem elementu.

U tabeli pronađite godinu vašeg rođenja i saznajte svoju srećnu feng šui boju

Upravo putem ovog personalizovanog pristupa bojama, feng šui filozofija nam omogućava da pronađemo harmoniju sa sobom i svojom okolinom, doprinoseći ravnoteži i pozitivnoj energiji u našem životu.

Povezane teme

06.06.2024 Feng shui

Feng šui - čišćenje prostora

Ako ste već napravili prve Feng Šui korake, onda je vreme za sledeći korak, koji neće biti lak, ili je možda jedan od najtežih, ali ga ipak treba napraviti - čišćenje prostora.

03.06.2024 Feng shui

Feng šui - sektor braka i prijateljstva

Kroz pažljivo uređenje i svesnu nameru, sektor braka i prijateljstva može postati oaza ljubavi, mira i povezanosti u vašem domu.

31.05.2024 Feng shui

Crna boja za idealan dekor

Crna boja predstavlja snagu, eleganciju i dubinu, ali takođe nosi sa sobom i konotaciju tajanstvenosti i misterije. U feng šuiju, crna boja se najčešće koristi da bi se stvorio bal...

28.05.2024 Feng shui

Feng šui dekorisanje drvetom

Drveni elementi se najbolje ispoljavaju u zelenoj i braon boji, pravougaonim oblicima i predivnim i zdravim biljkama.

25.05.2024 Feng shui

Feng šui – trpezarija

Bez obzira na izgled, stil i funkciju, trpezarija je mesto gde najmlađi članovi porodice stiču osnovne pojmove i saznanja o životu, uče se manirima i kako u složenim životnim situa...

22.05.2024 Feng shui

Feng shui – rešite se negativne energije

Pravilno primenjen feng shui pomaže u prepoznavanju i uklanjanju izvora negativne energije, stvarajući mirnu i pozitivnu atmosferu koja podstiče dobrobit i prosperitet svih ukućana...

19.05.2024 Feng shui

Feng šui saveti za male stanove

Predstavljamo vam osnovne smernice za održavanje dobrog toka energije, nevezano sa veličinom prostora kojim raspolažete.

16.05.2024 Feng shui

Vodič za početnike - feng šui boje u enterijeru

Feng Šui daje savete za balansiranje energije u nekom prostoru, bio on veliki ili mali, u cilju postizanja dobrog zdravlja, sreće i životne energije, kao i Chi energije.

13.05.2024 Feng shui

Savršeno uređeno kupatilo po feng šui filozofiji

Kupatilo biste trebali da doživljavate u duhu feng shui-ja, kao sveto mesto, koje čisti ne samo vaše telo, nego pročišćuje i um i duh.

10.05.2024 Feng shui

Feng šui pravila za postavljanje kreveta koja vredi ispoštovati

U ovom intimnom prostoru, gde provodimo oko trećinu svog dana, trebalo bi da se osećamo mirno i spokojno, da se odmaramo i punimo svoje baterije. Upravo zbog toga ne iznenađuje čin...

07.05.2024 Feng shui

Feng šui i lava lampe: kako aktivirati energiju u enterijeru?

Lava lampe, poznate i kao svetlucave lampe, su uređaji sa sopstvenim osvetljenjem i grejnim elementom koji sadrže mešavinu obojenih tečnosti i ulja ili voska.