Feng šui upozorava: krevet nikada ne postavljajte ispod prozora, a evo i zašto!

Dobar san je presudan za dobro zdravlje, bilo da svoj dom uređujete prema Feng Šui pravilima ili ne.

Tokom noći telo se regeneriše i priprema za novi dan. Samim tim od ključne je važnosti da vam krevet na kom spavate to može obezbediti. Snažna potpora i udobnost, kao i zaštita u vidu čvrstog uzglavlja važne su Feng Šui preporuke.

Osim snažnog uzglavlja, iza kreveta je najbolje imati čvrst zid, a nikako prozor. Kada spavate ispod prozora, vaša lična energija s vremenom slabi, jer nema odgovarajuću podršku niti zaštitu. Ukoliko nije moguće na drugačiji način postaviti krevet u prostoru osim ispod prozora, nudimo vam nekoliko jednostavnih rešenja koja mogu premostiti ovaj problem.

POSTAVLJANJE KREVETA BLIZU PROZORA – LOŠ FENG ŠUI

Ako želite da kreirate dobar Feng Šui vaš jastuk, odnosno gornji deo kreveta nikad ne treba da se postavlja direktno ispod, paralelno ili prekoputa prozora. Spavanje uz direktno izlaganje prozoru može stvoriti brojne praktične probleme koji mogu prouzrokovati loš san. Buka i zagađenje koji dolaze spolja, kao i prekomerna svetlost mogu narušiti vaš san.

Idealno bi bilo kada bi vaš krevet bio svojim uzglavljem okrenut ka zidu, što je moguće dalje od prozora i vrata. Krevet takođe ne treba da bude u ravni sa ulaznim vratima u spavaću sobu. Kako bi umanjili loš Feng Šui ako krevet nije moguće postaviti bilo gde osim ispod prozora, potrebne su vam tamne zavese, kao i stabilno uzglavlje.

KORIŠĆENJE UZGLAVLJA

Kako bi odabrali dobro uzglavlje za krevet koji je postavljen ispod prozora odaberite ono od drveta ili sa tapacirungom od nekog tamnijeg materijala. Uzglavlje bi trebalo da bude što više, ali svakako ne i da u potpunosti prekriva prozor, koji onda gubi svoju svrhu. Svakako uzglavlje bi trebalo pričvrstiti za krevet, kako bi mu obezbedilo potporu. Poželjno je da uzglavlje ima zaobljene stranice, bez oštrih ivica. Imajte na umu da čvrst zid predstavlja simbol planine – baš poput dobrog uzglavlja.

ZAVESE ZA PROZORE

Ključno je da pri izboru zavesa odaberete one koje efikasno mogu da zatamne prostor. Blokiranje svetlosti obezbediće vam mirniji i kvalitetniji san. Što se materijala tiče preporučljivi su prirodni materijali u vidu svile, pamuka i platna, a svakako da i roletne i žaluzine mogu da odigraju važnu ulogu u celoj priči.

Povezane teme

05.04.2024 Feng shui

Osnovna feng šui pravila i saveti za kuhinju

Kuhinja se smatra značajnom prostorijom odgovornom za stvaranje srećnih domova koji su zdravi i bogati. Ova posebna soba treba da zrači dobrom energijom u vašem domu i stvori umiru...

02.04.2024 Feng shui

Vu Lou: tikva besmrtnosti koja čuva zdravlje i dobar feng šui doma

Kako bismo osigurali dobrobit svih u kući i iskoristili pun potencijal Perioda 9, važno je imati lekove kao što su Vu Lou uvek pri ruci kada se pojave izazovi.

30.03.2024 Feng shui

8 načina za bolji feng šui doma u sezoni proleća

Prolećno doba je vreme kada možemo iskoristiti prirodnu energiju okoline kako bismo revitalizovali svoj dom i promovisali harmoniju, balans i pozitivan tok energije či.

27.03.2024 Feng shui

Feng shui zvončići: oplemenite vaš prostor pozitivnom energijom i harmonijom

Ovi dekorativni predmeti ne samo da raspršuju negativnu energiju i privlače pozitivnost, već takođe predstavljaju pet prirodnih elemenata

24.03.2024 Feng shui

Feng šui boje: vodič za prosperitet u vašem domu

U Feng Shuiju, pet osnovnih elemenata - vatra, zemlja, metal, voda i drvo - predstavljeno je različitim bojama.

21.03.2024 Feng shui

Predmeti koje morate baciti da biste izbegli lošu sreću ove godine

Od polomljenog posuđa i starih ljubavnih pisama, preko crnih plafona, prastarih odevnih predmeta, novčanika i još mnogo toga – neki predmeti se moraju menjati, čistiti i obnavljati...

18.03.2024 Feng shui

7 feng šui saveta za dugoročni prosperitet

Ovi feng šui saveti su drevna verovanja i tradicije koje služe kao vodiči za poslovni uspeh.

15.03.2024 Feng shui

8 feng šui biljaka za više sreće ovog proleća

Sa svojom izuzetnom sposobnošću da ožive prostorije i stvore balans između čoveka i okoline, ove biljke su ne samo estetski ugodne, već i moćni alati za unapređenje duhovnog i fizi...

12.03.2024 Feng shui

Feng šui predsoblja: osvežite ulaz u dom prirodnim elementima

Predsoblje je ključni deo doma jer predstavlja prvi utisak koji posetioci stiču o vašem domu, pa samim tim igra važnu ulogu u dovođenju pozitivne energije u domaćinstvo.

09.03.2024 Feng shui

Pravilno odabran nameštaj može značajno unaprediti energiju u vašoj spavaćoj sobi

Uzimajući u obzir kako funkcionalne, tako i energetske aspekte, pravilno odabran nameštaj može transformisati prostor u oazu ravnoteže i pozitivne energije.

06.03.2024 Feng shui

10 moćnih feng šui predmeta za bolji i kvalitetniji život

Integracijom određenih objekata u naš životni ili radni prostor, možemo uticati na tok chi (energije) i transformisati naše okruženje u utočišta pozitivnosti.