Feng Šui u kupatilu, vešernici i garderoberu

Kupatila imaju najgoru moguću reputaciju kada je Feng Šui  u pitanju.

Zloglasne loše lokacije za kupatilo su one, gde se ono nalazi u centru kuće ili u području koje Feng Šui smatra oblašću za ljubav i odnose. Kada ste u poziciji da dizajnirate nacrt kuće, poželjno je da od samog starta smanjite emitovanje loše energije iz kupatila, kako se ne biste konstantno suočavali sa njom. Isto važi i kada planirate da se preselite i razmatrate stanove drugačijeg rasporeda. Obratite pažnju na lokaciju kupatila. Sve što je potrebno, jeste da znate na kojim mestima se krije potencijalno loša energija i kako da je izbegnete.

NAJGORE FENG ŠUI LOKACIJE ZA KUPATILO

Ako planirate da pratite pravila Feng Šuija, postoji nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju, kao i više problematičnih lokacija za kupatilo. Lokacije kupatila koje treba da izbegavate su:

  • neposredna blizina kupatila i ulaznih vrata

  • vrata kupatila okrenuta ka ulaznim vratima

  • kupatilo u samom centru kuće

  • kupatilo u području zaduženom za novac

  • kupatilo u području namenjenom za ljubav i veze

Međutim, ono što treba da imate na umu je da Feng Šui lekovi mogu da pomognu čak i pri najgorim lokacijama kupatila.

LOKACIJA VEŠERNICE I GARDEROBERA

Prostor za pranje i sušenje veša, kao i sve vrste ormara i prostora za skladištenje smatraju se izazovnim područjem za Feng Šui. Pre svega to je zbog ustajale, teške i zanemarene energije koja se najčešće na ovim mestima nalazi. Ove prostorije su u većini slučajeva zapostavljenje, pretrpane potrebnim, ali i nepotrebnim stvarima, izgledaju kao rupa u koju upada sve za šta u stanu nema mesta. Budući da ništa u svetu energije ne može da se sakrije, treba da imate na umu tzv "skrivena područja". Ona, u najvećoj meri utiču na vašu ličnu energiju. Rame uz rame sa prostorima u kojima svakodnevno boravite, poput dnenog boravka i kućne kancelarije, i njima je potrebna vaša nega.

NAJGORE LOKACIJE ZA VEŠERNICU I GARDEROBERE SU:

  • vešernica tik uz spavaću sobu

  • vešernica do ulaznih vrata

  • garderober ili ormar okrenut ka ulaznim vratima

  • veliki skladišni prostor u blizini spavaće sobe

SVE SE VRTI OKO ENERGIJE

Svakako, kvalitet energije prisutan u vašernici, ormarima, garderoberu i skladišnim prostorima uslovljava kvalitet energije u celom stanu. Moguće je da na primer stan ima izazovnu lokaciju vašernice ili ormara, ali ako su oni u besprekornom izdanju, njihov negativan uticaj je znatno manji od na primer dobre lokacije ormara koji je uvek u neredu. Energija pristaje na kompromis.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme