Feng Šui u enterijeru: glavna pravila prilikom organizacije prostora

Feng šui - kineska teorija ravnoteže, koja se zasniva na potrazi za harmonijom u sebi i svetu oko sebe - zauzela je svoje mesto i u zapadnoj kulturi. 

U praksi se ova doktrina koristi u izgradnji, popravci i preuređenju stambenih i poslovnih prostora. Jedan od glavnih principa Feng šuija je odbacivanje veštačkih materijala. Druga važna komponenta je prirodno svetlo, koje ravnomerno prodire u sve prostorije. Veličina nameštaja treba da odgovara površini sobe, a kamen temeljac učenja Feng šuija je prisustvo nekoliko ogledala u prostoru, koja vizuelno proširuju prostor.

Preporučuje se održavanje optimalne ravnoteže devet takozvanih "zona" u kući. Prema pravilima, "zona karijere" treba da se nalazi u severnom delu stana, "slava" - u južnom delu, "kreativnost" na zapadu, "bogatstvo" na jugoistoku, "putovanje" na severozapadu, „znanje i mudrost“ na severoistoku,"porodica" na istoku, "brak" na jugozapadu, a "zona zdravlja" je obično u centru.

U svaku zonu postavlja se objekat koji odgovara temi, koji podseća na namenu određenog sektora. To mogu biti mali predmeti, glavna stvar je da se pridržavaju zakona feng šuija.

U galeriji pogledajte osnovna pravila za organizaciju vaših prostorija prema Feng šuiju.

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme