Feng šui saveti za spavaću sobu

Zato što je vaš krevet najveći, nadamo se i najvažniji komad nameštaja u vašoj spavaćoj sobi, veoma je važno da posedujete dobar feng šui raspored za ovaj prostor.

Pozicioniranje voljenog kreveta na najbolje feng šui mesto u vašoj spavaćoj sobi će stvoriti energiju unutar prostora i vi ćete sigurno imati najviše koristi od toga. Dok feng šui svake spavaće sobe poseduje posebnu energiju koja je jedinstvena zbog odnosa u rasporedu i dimenzijama prozora i vrata, ipak postoji nekoliko dobrih rasporeda feng šui spavaćih soba koje možete primeniti kako biste osnovali dobar temelj u vašoj spavaćoj sobi.

Prvi dobar feng šui raspored u spavaćoj sobi jeste takozvana feng šui komandujuća pozicija kreveta. Krevet u feng šui komandujućoj poziciji je uvek postavljen dijagonalno od ulaznih vrata same prostorije i obavezno mora da ima čvrst zid iza sebe. On poseduje dobro, čvrsto uzglavlje, dobru uzemljenu energiju na obe strane, iako noćni stočići ne moraju da budu identični, tako da možete biti kreativni koliko god da želite, ali budite sigurni da je krevet podržan/uzemljen sa obe strane.

Posedovanje tepiha dalje uzemljuje energiju kreveta, kao i cele spavaće sobe, unoseći još više snage u ovaj moćni feng šui raspored u spavaćoj sobi. Zapamtite da u ovakvom rasporedu sobe svaki drugi veći komad nameštaja kao što je krednac, ormar, komoda, ne stoji sa strane već na donjoj ivici kreveta. Ovo je veoma važno ako želite da održite energiju izbalansiranom u vašoj spavaćoj sobi.

Sada, naravno da svi znamo da nisu baš sve spavaće sobe toliko lake za uspostavljanje idealnog feng šuija i postoji mnogo detalja koji vas mogu sprečiti u tome da kreirate ovakav isti raspored u vašoj spavaćoj sobi, ali jedina varijacija koja će uvek imati isti savršeni rezultat jeste pozicioniranje velikog komada nameštaja. On može biti postavljen sa bilo koje strane kreveta, ali mora biti izbalansiran sa drugim komadom nameštaja koji se nalazi u podnožju istog. Takođe, mora postojati i centralna tačka na strani kreveta koja se nalazi suprotno teškom komadu.

N.Đ.

Povezane teme