Feng Šui saveti za savršen odabir tapeta (u svim sobama)

Uprkos uvreženom mišljenju da feng šui ostavlja jako malo prostora za kreativnost, to definitivno ne važi kada je dekoracija doma tapetama u pitanju.

Da budemo precizniji, odabir prave pozadine može rešiti problematična područja i dodati živu energiju svakoj prostoriji. Feng šui stručnjaci savetuju da se u izboru savršene tapete za svaku sobu vodite takozvanom bagua-mapom svog doma, kako biste bili sigurni da ste dobro podesili tok energije u celom domaćinstvu.

Ne postoje čvrsta i brza pravila za korišćenje tapeta u feng šui dekoru. Izbor adekvatnog modela treba da bude vođen osnovnim principima boje i postavljanja kako bi se stvorila harmonija. To ne znači da ste nužno ograničeni na delikatne uzorke ili naglašene zidove – naprotiv!

Stvari postaju posebno zanimljive kada se u priču ubaci i teorija pet elemenata koji odgovaraju prostornim pravcima i bojama. Jedan od načina da ograničite svoju paletu pozadina je da odaberete boje na osnovu elementa u prostoru.

Boje vatre su crvena, narandžasta i žuta; boje vode su sve plave; drvo je prirodne boje (posebno zelene i smeđe, ponekad ljubičaste); zemaljske boje su braon, bež, terakota, kamen, neke zagasito žute i druge prigušene nijanse; dok su boje metala srebrna, siva, crna i bela.

Detaljnije savete o dekorisanju doma tapetama pronađite u nastavku teksta...

« 1 2 3 4 5 6 »

Povezane teme

08.04.2024 Feng shui

5 feng šui saveta za uređenje prolećnog vrta

Saznajte kako da optimizujete svoj baštenski prostor i uživate u svežem, blagotvornom okruženju tokom cele sezone.

05.04.2024 Feng shui

Osnovna feng šui pravila i saveti za kuhinju

Kuhinja se smatra značajnom prostorijom odgovornom za stvaranje srećnih domova koji su zdravi i bogati. Ova posebna soba treba da zrači dobrom energijom u vašem domu i stvori umiru...

02.04.2024 Feng shui

Vu Lou: tikva besmrtnosti koja čuva zdravlje i dobar feng šui doma

Kako bismo osigurali dobrobit svih u kući i iskoristili pun potencijal Perioda 9, važno je imati lekove kao što su Vu Lou uvek pri ruci kada se pojave izazovi.

30.03.2024 Feng shui

8 načina za bolji feng šui doma u sezoni proleća

Prolećno doba je vreme kada možemo iskoristiti prirodnu energiju okoline kako bismo revitalizovali svoj dom i promovisali harmoniju, balans i pozitivan tok energije či.

27.03.2024 Feng shui

Feng shui zvončići: oplemenite vaš prostor pozitivnom energijom i harmonijom

Ovi dekorativni predmeti ne samo da raspršuju negativnu energiju i privlače pozitivnost, već takođe predstavljaju pet prirodnih elemenata

24.03.2024 Feng shui

Feng šui boje: vodič za prosperitet u vašem domu

U Feng Shuiju, pet osnovnih elemenata - vatra, zemlja, metal, voda i drvo - predstavljeno je različitim bojama.

21.03.2024 Feng shui

Predmeti koje morate baciti da biste izbegli lošu sreću ove godine

Od polomljenog posuđa i starih ljubavnih pisama, preko crnih plafona, prastarih odevnih predmeta, novčanika i još mnogo toga – neki predmeti se moraju menjati, čistiti i obnavljati...

18.03.2024 Feng shui

7 feng šui saveta za dugoročni prosperitet

Ovi feng šui saveti su drevna verovanja i tradicije koje služe kao vodiči za poslovni uspeh.

15.03.2024 Feng shui

8 feng šui biljaka za više sreće ovog proleća

Sa svojom izuzetnom sposobnošću da ožive prostorije i stvore balans između čoveka i okoline, ove biljke su ne samo estetski ugodne, već i moćni alati za unapređenje duhovnog i fizi...

12.03.2024 Feng shui

Feng šui predsoblja: osvežite ulaz u dom prirodnim elementima

Predsoblje je ključni deo doma jer predstavlja prvi utisak koji posetioci stiču o vašem domu, pa samim tim igra važnu ulogu u dovođenju pozitivne energije u domaćinstvo.

09.03.2024 Feng shui

Pravilno odabran nameštaj može značajno unaprediti energiju u vašoj spavaćoj sobi

Uzimajući u obzir kako funkcionalne, tako i energetske aspekte, pravilno odabran nameštaj može transformisati prostor u oazu ravnoteže i pozitivne energije.