Feng šui saveti za privlačenje ljubavi

Feng šui je drevna kineska praksa koja uključuje uređenje okoline kako bi se poboljšao protok pozitivne energije, poznate kao Či.

Cilj ove prakse je stvaranje harmoničnog i uravnoteženog životnog ili radnog prostora, kako bi se direktno uticalo na blagostanje i prosperitet svih koji se u ovim prostorima nalaze, odnosno žive. Feng šui principi uključuju strateško postavljanje objekata, pravilan izbor boja i elemenata za optimizaciju protoka energije i postizanje pozitivnih efekata.

Ukoliko želimo da ovu strategiju primenimo na ljubav, feng šui stručnjaci nam predlažu određena prilagođavanja, kao što je postavljanje simbola ljubavi u ugao odnosa ili aktiviranje sektora obilja određenim bojama i elementima. Na taj način, kažu oni, zapravo stvaramo energično okruženje pogodno za negovanje ljubavi, privlačenje obilja i promovisanje ukupne pozitivne energije. Da biste privukli ljubav u svoj život koristeći feng šui, razmotrite sledeće savete.

Očistite nered

Uklonite nepotrebne stvari iz svog doma, posebno iz spavaće sobe, da biste stvorili prostor za novu energiju i mogućnosti, uključujući ljubav.

Uravnotežite energiju

Osigurajte ravnotežu Jin i Jang energije u vašim životnim prostorima. Meke, umirujuće boje i nežno osvetljenje doprinose harmoničnom okruženju.

Uredan i dobro organizovan dnevni boravak u neutralnim nijansamaphoto: iStock

Poboljšajte ljubavno područje

U feng šuiju, krajnji desni ugao vašeg doma se smatra područjem ljubavi i braka. Oplemenite ovaj prostor simbolima ljubavi, kao što su parovi predmeta, umetnička dela koja prikazuju ljubav ili predmeti u nijansama ružičaste ili crvene.

Koristite kristale

Postavite kristale poput ružičastog kvarca, poznatog po privlačenju ljubavi u ljubavnom kutku vašeg doma. Veruje se da ovi kristali pospešuju energiju ljubavi.

Postavite simbolična umetnička dela

Izaberite umetničko delo ili dekor koji predstavlja ljubav, romansu i partnerstvo. Vodite računa o slikama i porukama prikazanim na umetničkom delu kako biste bili sigurni da su u apsolutnom skladu sa vašim namerama.

Vodite računa o ravnoteži elemenata

Održavajte ravnotežu pet elemenata – drveta, vatre, zemlje, metala i vode – u svom domu. Svaki element doprinosi ukupnoj harmoniji vašeg životnog prostora.

Razigrana spavaća soba sa simbolima ljubaviphoto: iStock

Uparivanje predmeta

Ukrasite dom predmetima koji dolaze u paru, kao što su odgovarajući noćni ormarići, sveće ili umetnička dela. Ovo simbolizuje partnerstvo i jača ideju o privlačenju ljubavne veze.

Dodajte crvene akcente

Uključite dodire crvene boje, povezane sa strašću i romantikom, u svoj dekor. Ovo može uraditi dodavanjem jastuka, posteljine, tepiha, malih komada nameštaja ili umetničkim delima.

Birajte kvalitetnu posteljinu

Investirajte u visokokvalitetnu posteljinu i osigurajte da je vaš krevet dostupan sa obe strane kako biste podstakli ravnopravno partnerstvo.

Dodajte žive biljke

Dodajte živopisne, zdrave biljke svom domu, posebno u oblasti odnosa, da biste svakodnevno promovisali rast i pozitivnu energiju.

Umetničke slike postavljene na zidu i podu zajedno sa visokom zelenom biljkomphoto: iStock

Povezane teme

05.04.2024 Feng shui

Osnovna feng šui pravila i saveti za kuhinju

Kuhinja se smatra značajnom prostorijom odgovornom za stvaranje srećnih domova koji su zdravi i bogati. Ova posebna soba treba da zrači dobrom energijom u vašem domu i stvori umiru...

02.04.2024 Feng shui

Vu Lou: tikva besmrtnosti koja čuva zdravlje i dobar feng šui doma

Kako bismo osigurali dobrobit svih u kući i iskoristili pun potencijal Perioda 9, važno je imati lekove kao što su Vu Lou uvek pri ruci kada se pojave izazovi.

30.03.2024 Feng shui

8 načina za bolji feng šui doma u sezoni proleća

Prolećno doba je vreme kada možemo iskoristiti prirodnu energiju okoline kako bismo revitalizovali svoj dom i promovisali harmoniju, balans i pozitivan tok energije či.

27.03.2024 Feng shui

Feng shui zvončići: oplemenite vaš prostor pozitivnom energijom i harmonijom

Ovi dekorativni predmeti ne samo da raspršuju negativnu energiju i privlače pozitivnost, već takođe predstavljaju pet prirodnih elemenata

24.03.2024 Feng shui

Feng šui boje: vodič za prosperitet u vašem domu

U Feng Shuiju, pet osnovnih elemenata - vatra, zemlja, metal, voda i drvo - predstavljeno je različitim bojama.

21.03.2024 Feng shui

Predmeti koje morate baciti da biste izbegli lošu sreću ove godine

Od polomljenog posuđa i starih ljubavnih pisama, preko crnih plafona, prastarih odevnih predmeta, novčanika i još mnogo toga – neki predmeti se moraju menjati, čistiti i obnavljati...

18.03.2024 Feng shui

7 feng šui saveta za dugoročni prosperitet

Ovi feng šui saveti su drevna verovanja i tradicije koje služe kao vodiči za poslovni uspeh.

15.03.2024 Feng shui

8 feng šui biljaka za više sreće ovog proleća

Sa svojom izuzetnom sposobnošću da ožive prostorije i stvore balans između čoveka i okoline, ove biljke su ne samo estetski ugodne, već i moćni alati za unapređenje duhovnog i fizi...

12.03.2024 Feng shui

Feng šui predsoblja: osvežite ulaz u dom prirodnim elementima

Predsoblje je ključni deo doma jer predstavlja prvi utisak koji posetioci stiču o vašem domu, pa samim tim igra važnu ulogu u dovođenju pozitivne energije u domaćinstvo.

09.03.2024 Feng shui

Pravilno odabran nameštaj može značajno unaprediti energiju u vašoj spavaćoj sobi

Uzimajući u obzir kako funkcionalne, tako i energetske aspekte, pravilno odabran nameštaj može transformisati prostor u oazu ravnoteže i pozitivne energije.

06.03.2024 Feng shui

10 moćnih feng šui predmeta za bolji i kvalitetniji život

Integracijom određenih objekata u naš životni ili radni prostor, možemo uticati na tok chi (energije) i transformisati naše okruženje u utočišta pozitivnosti.