Feng Šui saveti za oblast duhovnosti

Prema Feng Šuiju energija duhovnosti, duhovnog rasta i samokultivacije povezana je sa severoistočnim delom vaše Bagua oblasti.

Uz smernice i savete koje vam danas donosimo moći ćete da definišete ovu Bagua oblast i svom domu ili kancelariji, i steknete saznanja kako da je na pravi način aktivirate. Naime, da biste stvorili dobar Feng Šui u svom duhovnom području, potrebno je da upotrebite makar neke od Feng Šui lekova koji mogu da izraze energiju koju želite pri svom ličnom rastu. Takođe to se odnosi i na izražavanje poštovanja prema prisustvu Duha u vašem životu.

FENG ŠUI ELEMENT OVOG PODRUČJA BAGUE JE ELEMENT ZEMLJE

Šta to znači i kako vam ova informacija može biti od koristi pri stvaranju dobrog Feng Šuija? Da bi se stvorila dobra Feng Šui energija u bilo kom prostoru potrebno je vešto koristiti Feng Šui elemente. Takođe zahtevi su različiti za svako područje Bague. Potrebno je vešto izraziti specifičan kvalitet energije koji predstavlja područje Bague.

BAGUA OBLASTI

U slučaju područja severoistočne Bagua oblasti, dva elementa donose energetsku harmoniju i snagu – to su Zemlja i Vatra. Element Zemlje je potreban jer je on izvorni element ovog područja, a element Vatre ga podržava u skladu sa produktivnim ciklusom 5 Feng Šui elemeneta. To znači da Feng Šui lekovi koje donosite u ovo područje moraju da izraze makar jedan (ili dva) od ovih elemenata.

FENG ŠUI SAVETI ZA OBLAST DUHOVNOSTI

Kako da stvorite dobar Feng Šui u području duhovnosti?

  • Iskoristite umetnost sa snažnom energijom elementa Zemlje. Možete koristiti slike različitih pejzaža, kao i planina koje se smatraju odličnim za ovo Bagua područje.

  • Istaknite umetničko delo povezano sa vašom duhovnom potragom. Fokusirajte se na pronalaženje umetnosti koja govori o vašem unutrašnjem jezgru. Izbegavajte pri tom jarke boje i elemente Metala i Vode.

  • Posegnite za vatrenom stihijom. Postoji mnogo načina da se vatreni element izrazi putem umetnosti. To može biti u vidu crvenog cveća, vatrenog zalaska Sunca ili slike vatre.

  • Postavite visoke lampe u prostoru. Visoka rasvetna tela se smatraju dobrim Feng Šuijem za bilo koje područje Bague. Potrebno je da se lampe koje odaberete slažu sa prostorom u koji ih unosite.

  • Upotrebite sveće i ukrasne elemente u boji vatre – crvenoj, narandžastoj i ljubičastoj.

  • Iskoristite oblik specifičan za element Zemlje – kvadrat. Izbegavajte pri tom oblike karakteristične za Metal i Vodu.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme