Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng shui je drevna kineska praksa koja se bavi uređenjem okoline kako bi se poboljšao tok energije, poznate kao "qi" ili "chi".

Ova praksa može se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo. Evo nekoliko osnovnih smernica vezanih za deo doma koji direktno utiče na naše partnerske odnose, veze sa prijateljima i uopšte - odnosa sa drugim ljudima.

SEKTOR BRAKA

Lokacija sektora braka varira u zavisnosti od metoda feng shui pristupa koju koristite. Tradicionalno, jugozapadni deo doma smatra se sektorom braka. Kada je ovaj deo doma u pitanju, dobro je koristiti boje koje simbolišu ljubav i harmoniju, poput nijansi roze, crvene ili bele. Što se propratnih simbola tiče, postavite srca, cvetove radosnih boja, ili par mandarinskih patki koje se povezuju sa dobrim emotivnim odnosima.

Enterijer u nijansama svetlo roze boje koja je pogodna za jačanje emotivnih odnosa u feng šui učenjuphoto: iStock

SEKTOR PRIJATELJSTVA

Mesto sektora prijateljstva takođe može varirati, ali jugoistočni deo doma se uglavnom dovodi u direktnu vezu sa njim. Za ovaj deo doma odaberite boje koje postiču druženje i pozitivne odnose - poput zelene i plave. Postavite i simbole koji predstavljaju prijateljstvo, poput fotografija sa dragim ljudima, dekorativnih elemenata koji simbolizuju timski rad, ili predmeta koji asociraju na radost.

Enterijer u kome preovladava zelena boja savršen je za jačanje prijateljskih odnosa prema feng šui učenjuphoto: iStock

Važno je napomenuti da je feng shui individualan pristup, pa se preporučuje da sve ove tehnike prilagodite specifičnom rasporedu svog doma i ličnim preferencijama. Osim toga, feng shui je samo jedan od mnogih pristupa uređenja životnog prostora koji mogu uticati na vaš život, pa ga ne treba posmatrati kao čarobni štapić za sve probleme.

Povezane teme

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...

15.01.2024 Feng shui

Fikus Bendžamin je jedna od omiljenih feng šui biljaka, a evo i zašto!

Prema Feng Šui filozofiji, fikus Bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočnom delu stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene od...

12.01.2024 Feng shui

Feng šui i terapija bojama

Feng šui terapija bojama priznaje da svaka boja nosi sa sobom određene energije koje mogu značajno uticati na mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje pojedinca.

09.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za bolji i kvalitetniji san

Prema feng šuiju, način na koji dizajniramo naše domove takođe može uticati na način na koji spavamo.

06.01.2024 Feng shui

8 velikih feng šui simbola dugovečnosti za dom

Ovo je 8 najboljih feng šui simbola koji će vašoj porodici osigurati dugovečnost i prosperitet