Feng šui saveti za bržu i efikasniju prodaju nekretnine

Verovali ili ne, feng šui vam može pomoći da lakše prodate svoju nekretninu.

Feng šui stručnjaci često predlažu svojim klijentima koji su u fazi prodaje nekretnine da u svom domu zadrže samo ono što im je zaista potrebno. To znači da, ukoliko nameravate da započnete život na nekom novom mestu, postojeći prostor trebate načiniti maksimalno privlačnim (a to u feng šui-ju pod obavezno znači bez nereda!) kako biste omogućili kući ili stanu da deluje bolje svim potencijalnim kupcima.

Verujemo da već znate, ali naše je da vas ipak podsetimo: feng šui stvara harmonične vibracije u domovima, kancelarijama i otvorenim prostorima koristeći ravnotežu pet elemenata u prirodi: drvo, vatra, zemlja, metal i voda. U svom radu, profesionalci takođe koriste alat pod nazivom Bagua mapa koja može pomoći ljudima da bolje razumeju svoj životni prostor. 

Dakle, koji je vaš najsigurniji način da stvorite dom u koji će se potencijalni kupci zaljubiti? Za početak, svedite nameštaj na minimum i poigrajte se sa njegovim rasporedom kao i bojama zidova. Ukoliko stvari deluju nonšalantno i ne-uštogljeno, vaši kupci će lakše moći da zamisle svoj život u vašoj nekretnini a vi ćete, naravno, automatski dobiti više ponuda.

Feng šui saveti za bržu i bolju prodaju nekretninephoto: shutterstock

Cilj je stvoriti scenski dom gde ljudi mogu odmah da zamisle svoj život i porodicu kako srećno i radosno žive tamo. Kupovina kuće je odluka iz srca. A srce ne voli "kliničke" enterijere. Angažovanje feng šui konsultanta može vam pomoći da stvorite okruženje koje će svakog potencijalnog kupca oboriti s nogu i pre nego što slike doma stavite na tržište - investicija se isplati.

Radi se o pomaganju kupcima da vizualizuju kakav bi njihov život mogao biti u vašem domu. Reč je, dakle, o potencijalu. Niko nikada ne kupuje kuću da bi imao mračnu budućnost. Nije svako u stanju da vizualizuje dom sa sopstvenim nameštajem i prilagođen njihovom ukusu. Podsvesno, sve te crvene zastavice se podižu i potencijalni kupci mogu zaobići svoj dom iz snova, jer jednostavno nisu bili u stanju da vizualizuju svoj život u vašem domu.

Evo nekoliko ideja koje mogu pomoći da vaš dom oživi. Za početak, potrudite se da maksimalno personalizujete svoj prostor - naravno, ne previše, ali dovoljno da pokažete da je energija živa u vašem domu. Predmeti i njihova namena imaju način da ožive prostor. Primera radi, ako imate instrument ili muzički plejer u dnevnoj sobi, to bi energiju vašeg doma moglo načiniti živahnijom.

Još jedna važna stvar koju profesionalci ćesto predlažu svojim klijentima je da obavezno nanesu svež sloj neke boje na svoje zidove, čak i onda kada nije prošlo puno vremena od poslednjeg krečenja. Zašto? Zato što ljudi vole svež osećaj, a boja je najjeftinija nadogradnja koju možete postići i koja ima maksimalan uticaj. Kupci možda neće videti da ste promenili šporet pre godinu dana, ali će sasvim sigurno primetiti naglašeni zid na pravom mestu. 

Feng šui tehnike vam pomažu da dobro prodate svoju nekretninuphoto: shutterstock

Kupovina kuće je emotivna odluka - morate se obratiti emocijama svojih potencijalnih kupaca. Ali to važi i za vas. Ako prodajete svoju kuću zbog toga što imate neko negativno osećanje u vezi sa njom (skoriji razvod, gubitak posla ili bilo koji loš događaj u vašem životu) budite sigurni da ste svoj dom već zaprljali tugom, pa zato obavezno očistite dom slanom vodom kako biste raspršili zaostalu negativnu energiju pre nego ga pokažete potencijalnim kupcima.

Korišćenje feng šui principa će omogućiti potencijalnim kupcima da se osećaju dobro u vašoj kući, a neće ni znati zašto. To je ujedno i najbolji razlog da koristite feng šui kada ukrašavate svoj dom.

Povezane teme

04.05.2024 Feng shui

Najbolje biljke za vaše kupatilo prema feng šui metodi

Čak i ako ne praktikujete Feng Šui u ostatku vašeg doma, uz dobro odabrane biljke u kupatilu, ujedno ćete osvežiti vazduh u njemu i eliminisati toksine.

01.05.2024 Feng shui

Unapredite raspoloženje u svom domu uz feng šui

U potrazi za harmoničnim životnim okruženjem, uključivanje principa feng šuija može značajno uticati na raspoloženje i protok energije u vašem domu.

28.04.2024 Feng shui

Znaci da vašim domom vlada loš Feng Šui

Ponekad se dešava da vlasnici kuće slučajno pozicioniraju nameštaj u enterijeru i drastično naprave disbalans u prostoru u kom žive.

23.04.2024 Feng shui

Dekoracija zida u duhu feng šuija

U feng šuiju zidovi i njihov raspored imaju važnu ulogu u prostoru. Ukoliko su dobro pozicionirani, kreiraćete dobru energiju u sobi. Važi i obrnuto – ukoliko se zidovi ne nalaze n...

19.04.2024 Feng shui

Feng šui saveti za bolju organizaciju doma

Dobra organizacija doma je ključna za stvaranje harmoničnog okruženja koje podržava naše fizičko i mentalno blagostanje. Kroz pažljivo planiranje i efikasnu raspodelu prostora, dom...

16.04.2024 Feng shui

Neka vaš uskršnji dekor procveta uz feng shui savete za harmoniju u domu

Iako na prvi pogled izgleda kao da Uskrs nema mnogo veze sa feng šuijem, istina je da se ova stara veština može kombinovati kako bi se stvorio skladan i harmoničan prostor za prosl...

11.04.2024 Feng shui

Šta je disbalans 5 elemenata i kako ga ispraviti?

Osiguravajući ravnotežu ovih elemenata, stvaramo okruženje u kojem energija slobodno cirkuliše, promovišemo dobrobit i harmoniju.

08.04.2024 Feng shui

5 feng šui saveta za uređenje prolećnog vrta

Saznajte kako da optimizujete svoj baštenski prostor i uživate u svežem, blagotvornom okruženju tokom cele sezone.

05.04.2024 Feng shui

Osnovna feng šui pravila i saveti za kuhinju

Kuhinja se smatra značajnom prostorijom odgovornom za stvaranje srećnih domova koji su zdravi i bogati. Ova posebna soba treba da zrači dobrom energijom u vašem domu i stvori umiru...

02.04.2024 Feng shui

Vu Lou: tikva besmrtnosti koja čuva zdravlje i dobar feng šui doma

Kako bismo osigurali dobrobit svih u kući i iskoristili pun potencijal Perioda 9, važno je imati lekove kao što su Vu Lou uvek pri ruci kada se pojave izazovi.

30.03.2024 Feng shui

8 načina za bolji feng šui doma u sezoni proleća

Prolećno doba je vreme kada možemo iskoristiti prirodnu energiju okoline kako bismo revitalizovali svoj dom i promovisali harmoniju, balans i pozitivan tok energije či.